„Задържане под стража“ за заловените за каналджийство в мащабна операция на ГДБОП

  • 10 декември 2022 19:57

  • 7212
  • 1
„Задържане под стража“ за заловените за каналджийство в мащабна операция на ГДБОП
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

По искане на Софийска градска прокуратура (СГП) Софийски градски съд (СГС) взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо петима обвиняеми в три различни производства за разпространение на наркотици в значителни количества и различни по вид, във връзка със специализираната операция по противодействие на разпространението на наркотици.

Съдът сподели доводите на прокурора, че в ранния етап от разследването са събрани достатъчно доказателства, които водят до извод за обосновано предположение, че именно обвиняемите са извършители на престъплението, за което са привлечени в това качество. Съдът прие, че е налице и реална опасност от извършване на друго престъпление, както и укриване, поради което определи като подходяща най-тежката мярка за неотклонение, съобщиха от държавното обвинение.  

Разбиха група за трафик на мигранти, каналджиите взимали по 2500 евро за превоз

По искане на СГП, СГС взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 5 лица, обвинени за ръководство и участие в организирана престъпна група, създадена за противозаконно подпомагане за преминаване на държавната граница на Република България, за пребиваване и преминаване през нейната територия на чужди граждани:

Съдът сподели доводите на прокурора, че в ранния етап от разследването са събрани достатъчно доказателства, които водят до извод за обосновано предположение, че именно обвиняемите са извършители на престъплението, за което са привлечени в това качество. Съдът прие, че е налице и реална опасност от извършване на друго престъпление, поради което определи като подходяща най-тежката мярка за неотклонение спрямо петима от тях. Спрямо Д. Г. съдът определи мярка за неотклонение „домашен арест“ предвид събраните доказателства, че е единственият родител, който полага грижи за малолетното си дете и предвид здравословното му състояние – хронично заболяване.

Определението на съда не е окончателно и може да бъде обжалвано пред Софийски апелативен съд.

 

Мая Йорданова
7212 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.12.10 | 23:27

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини