Иван Гешев: Злото започва с реч на омразата, да се борим с дела срещу нея

  • 05 декември 2022 13:07

  • 1010
  • 8
© Булфото

В последните години има възраждане на антисемитизма и ксенофобията. Случаите на дискриминация на база пол, полова ориентация, засягане на правата на малцинствата и други антидемократични тенденции са все повече. До всички тях води речта на омразата. Това каза главният прокурор Иван Гешев по време на откриването на международната конференция "Стоп на речта на омразата", предаде репортер на Novini.bg.

След агресията на Русия в Украйна изглежда не се учим от историята. А за да не се повторят случаи като Холокоста, трябват действия. Нека помним, че в началото е словото и злото започва с реч на омразата и трябва да се борим с дела срещу нея, заяви той.

 

България дава положителен пример за съжителство на малцинствата, каза главният прокурор, като отбеляза, че в центъра на София има храмове на няколко религии.

Главният прокурор Иван Гешев ще открие Международна конференция „STOP HATE SPEECH“

България е показала и продължава да показва, че е положителен модел на толерантност между хората. Лошото е по-лесно. Трудното е да бъдеш добър. Да бъдеш човек в нечовешки времена като тези на Втората световна война, когато българският народ, православната църква, представители на българската държава спасиха всички – повтарям всички – свои съграждани евреи. Въпреки тежките обстоятелства и въпреки че България беше съюзник на нацистка Германия, нито един български евреин не беше изпратен в лагерите на смъртта и много от тях по-късно поставиха основите на Държавата Израел, заяви главният прокурор.

 

Трябва да посочваме добрия пример и да се стремим към доброто, да бъдем на висотата на предците си да дадем своя принос в съвременността. Нека помним, че в началото е словото и злото започва с реч на омразата. Да се борим с дела срещу нея, да се учим от уроците на историята и винаги да се стремим към демокрация и толерантност. Сигурен съм, че заедно ще го направим, защото всички тук ни обединява едно – желанието да изградим по-добро общество. И една цел – това да поискат не повечето, а всички европейци, каза още Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във.

Основната цел на конференцията е да създаде платформа за обмен на опит и добри практики, които да спомогнат за ефективно и навременно противодействие на ксенофобски, антисемитски и дискриминационни прояви, както и срещу подбуждането и извършването на престъпления от омраза. 


 

Константин Тодоров
1010 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
PaulaFox

2022.12.05 | 22:25

8
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 22 години съм) Секс модел съм) Обикновено продавам моите XXX снимки. Днес можете да ги видите безплатно. Ето връзката ➤ Ja.cat/id398062 (Копирайте връзката и я отворете в браузъра си)
и

2022.12.05 | 17:12

7
и този е долна мастия като шефа си тиквето
Тракиец

2022.12.05 | 16:25

6
Гешев ти си куче мастия боклук чифутска болшевишка лгтб подметка - УМРИ

2022.12.05 | 15:52

5
КОРУПЦИЯТА ПО ВИСОКИТЕ ЕТАЖИ НА ПОЛИТИКАТА ФИНАНСИРА ЕЗИКА НА ОМРАЗАТА

2022.12.05 | 15:48

4
ГЕШЕВ ПЛАГИАТСТВА ОТ ВИЦЕПРЕЗИДЕНТА

2022.12.05 | 15:41

3
Гешев престъпник.

2022.12.05 | 15:35

2
ОСТАВКА
Sarbeca Z

2022.12.05 | 13:37

1
Боклук… смърт за чифутите и техните подлоги ! Нали е демокрация къф език на омраза, демокрация всеки може да говори квот си иска, къде е проблема, къде е демокрацията!? Аз мразя чифути, кво трябва да ги обичам ли, щото някой така си казал

Добави коментар

Водещи новини