Съдът в Хасково допуска екстрадиция на мъжа, търсен за измами за 23 млн. долара в САЩ

  • 05 декември 2022 12:06

  • 422
  • 1
Съдът в Хасково допуска екстрадиция на мъжа, търсен за измами за 23 млн. долара в САЩ
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Окръжен съд – Хасково постанови решение, с което допуска екстрадицията на двоен гражданин на Турция и Германия в молещата държава – Съединени американски щати, за реализиране на наказателно производство срещу него, съобщиха от Съдебната палата.

Срещу Метин Саваш Корос (59 г.) има издаден обвинителен акт и заповед за арест от Окръжния съд в Ню Джърси за три престъпления – заговор за извършване на измама по електронен, пощенски и банков път, за което се предвижда максимално наказание от 30 години лишаване от свобода, банкова измама, също наказуема с лишаване от свобода от максимум 30 години, и заговор за пране на пари, за което се предвиждат до 20 години затвор.

Съдът в Хасково остави в ареста мъж, издирван за измами за 23 млн. долара в САЩ

В съучастие с други лица той заблудил служители на договорна компания на Министерство на отбраната на САЩ, дружество за рафиниране на петрол със седалище в Република Корея, и успял да отклони 23 милиона долара, предаде БТА.

Съдът прие, че в хода на производството са представени всички изискуеми документи, съгласно изискванията на Договора за екстрадиция между България и САЩ от 2009 г. Американските правораздавателни органи се позовават на достатъчно голям брой доказателства за вината на Корос, като така не са налице основания за отказ на екстрадиция и няма данни, че лицето се преследва за извършване на политически или военни престъпления. С тези съображения съдът допусна екстрадиция, като мярката за неотклонение "задържане под стража" остава до окончателното приключване на екстрадиционното производство.

Решението не е окончателно и подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Пловдив.

Цветелина Кирилова
422 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.12.05 | 12:27

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 22 години съм) Секс модел съм) Обикновено продавам моите XXX снимки. Днес можете да ги видите безплатно. Ето връзката ➤ Ja.cat/id398062 (Копирайте връзката и я отворете в браузъра си)

Добави коментар

Водещи новини