Съдът остави в ареста двама граждани на Мароко, опитали да преминат незаконно границата

  • 02 декември 2022 21:36

  • 538
  • 1
Съдът остави в ареста двама граждани на Мароко, опитали да преминат незаконно границата
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Районният съд в Кюстендил остави в ареста двама граждани на Мароко, на 18 и на 20 години, заради опит да преминат незаконно границата, съобщиха от съда.

Двамата са привлечени от Районната прокуратура в качеството им на обвиняеми за това, че вчера, в района на село Долни Кортен, община Трекляно са направили опит да излязат през границата на страната за Република Сърбия, без разрешение на надлежните органи на властта. 

Единият от обвиняемите е без документи за самоличност. Другият, който е на 18 години, е с регистрационна карта на чужденец, по молба за чуждестранна закрила, издадена на 25 ноември от Държавната агенция за бежанците в с. Пъстрогор, Община Свиленград.

Ето ги полицаите, заловени с подкуп в Благоевградско

Определенията на съда за оставянето на двамата мъже в ареста подлежат на обжалване с частна жалба и частен протест, пред Окръжен съд - Кюстендил.

От началото на 2022 година съдът е разгледал общо 136 наказателни дела, без последното, с предмет незаконно преминаване на границата. Повечето случаи се отнасят за опити за излизане от страната в посока Сърбия.

Росица Валентинова
538 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.12.03 | 00:19

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 22 години съм) Секс модел съм) Обикновено продавам моите XXX снимки. Днес можете да ги видите безплатно. Ето връзката ➤ Ja.cat/id398062 (Копирайте връзката и я отворете в браузъра си)

Добави коментар

Водещи новини