Главният прокурор коментира внесените от ДБ и ПП законопроекти за службите за сигурност

  • 02 декември 2022 16:28

  • 622
  • 2
Главният прокурор коментира внесените от ДБ и ПП законопроекти за службите за сигурност
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

"Някой отново не чете законите и Конституцията на страната", коментира главният прокурор Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във относно внесените от "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"" и "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" законопроекти, с които се отнемат правомощията на президента върху назначаване шефовете на НСО, ДАНС, ДАР и главния секретар на МВР.

По думите му отношенията с президента може да са напрегнати, но има институционално уважение. Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във застъпи тезата за върховенството на закона и разделението на властите като стълб на демокрацията.

Гешев: Тревожат ме опитите за овладяване на съдебната власт под формите на пропагандирани реформи

Главният прокурор е категоричен, че тези законопроекти целят ограничаване правомощията на държавния глава, преследват политически цели, рушат устоите на демокрацията и създават предпоставки за репресии.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
622 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
баба гицка

2022.12.05 | 12:36

2
ГЕШЕВ Е ВЕЛИК - да го духат пп=подли прдали и дъ и бъ

2022.12.02 | 16:51

1
Такива закони са им нужни,да вилнеят законно.

Добави коментар

Водещи новини