Иван Гешев в Силистра: Нужна е гражданска енергия за постигането на промени и това вече се случва

  • 30 ноември 2022 11:48

  • 306
  • 3
Иван Гешев в Силистра: Нужна е гражданска енергия за постигането на промени и това вече се случва
© ПРБ
Слушай новината Слушай новината

„Срещите с местната власт и с гражданите са изключително важни за прокуратурата. Трябва заедно да направим нещо, защото и на мен положението не ми харесва – да пуснеш децата си навън и да не знаеш дали ще се приберат, защото пиян или дрогиран шофьор ще ги отнесе на някой тротоар. Безобразие е това да продължава“. 

Това заяви главният прокурор Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във при разговор с граждани и представители на местната власт в гр. Силистра, съобщиха от пресцентъра на ПРБ. Срещата се състоя по покана на кмета на града д-р Юлиян Найденов. От страна на прокуратурата участваха още  Сийка Милева, говорител на главния прокурор, административният ръководител на Окръжна прокуратура-Силистра Ивелин Чафаланов, заместник-административният ръководител на Апелативна прокуратура-Варна Станислав Андонов, административният ръководител на Районна прокуратура-Силистра Веселина Милушева и завеждащият следствения отдел към Окръжна прокуратура-Силистра Мюхран Аптулова. Срещата е в рамките на съвместна инициатива на ръководството на Прокуратурата на Република България (ПРБ) и Националното сдружение на общините (НСОРБ).  

Главният прокурор иска наказания за шофьори, които откажат проба за алкохол и наркотици

В началото на разговора главният прокурор изказа съболезнования на роднините и близките на тримата загинали при тежката катастрофа в Старозагорско, станала на 29.11.2022 г., при която пострадаха и шестима души. „Има краткосрочни мерки, които могат да доведат до резултат. Трябва да има и гражданска енергия за постигането на промени и това вече се случва“, заяви Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във. Той изрази своята и на административните ръководители на прокуратурата готовност за провеждането и на други открити дискусии с представители на местната власт и граждани в цялата страна. 

Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във изтъкна, че проблемите на хората в отделните райони на страната са общи с тези на представителите на съдебната власт. „Прокурорите сме част от това общество. Имаме проблем с наркотиците около училищата масово в последните години и с битовата престъпност. При положение, че сме една от най-бързо топящите се и загиващи в демографски аспект нации, продължаваме да се избиваме по пътищата и сме водещи по тази  статистика в Европа“, каза главният прокурор. 

Той изрази тревога, че част от гражданите не познават добре правата и задълженията си и често пъти не знаят към кого да се обърнат, когато имат нужда. Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във призова и за повече активност от страна на държавните институции за опазване правата и интересите на гражданите. „Във време, в което хората нямат доверие в институциите, всеки чака и се ослушва, за да види кой ще дойде на власт. Най-сигурният начин да не сгрешиш е да не правиш нищо“, коментира Гешев.

По време на срещата бе обсъдено повишаването на сигурността в региона и засиленото сътрудничество между прокуратурата и общината по надзора за законност. Целта е да се постигне намаляване на броя на незаконосъобразните актове, издавани от органи на местната администрация, до повишаване на правната им издържаност, а оттам и до по-малко случаи на отмяната им от съдилищата.

Филип Епитропов
306 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
PaulaFox

2022.11.30 | 21:01

3
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062
радев

2022.11.30 | 12:23

2
гешев голяма к урва си
БАЙ ВАСО

2022.11.30 | 12:18

1
явно се е помислил за ТВ-ЗВЕЗДА ОТ СЕРИАЛА ЗА ШЕХЕРЕЗАДА ....... ГЕШЕВ РАНО ИЛИ КЪСНО ОСТАВКАТА ТИ ЩЕ ПАДНЕ , АМА ТОГАВА БАЙ ВАСО ОТ ДУБАЙ ЩЕ ТИ ДОЙДЕ НА ГОСТИ

Добави коментар

Водещи новини