Съдът в Хасково остави в ареста мъж, издирван за измами за 23 млн. долара в САЩ

  • 28 ноември 2022 17:01

  • 722
  • 1
Съдът в Хасково остави в ареста мъж, издирван за измами за 23 млн. долара в САЩ
© Unsplash
Слушай новината Слушай новината

Окръжният съд в Хасково постанови мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Метин Саваш Корос (59 г.) с турско и германско гражданство. Това посочват от пресцентъра на окръжния съд в Хасково.

От там обясняват, че лицето е задържано във връзка с искане за екстрадирането му, издадено от правораздавателните органи на Съединените американски щати, като е обявено за международно издирване с червен бюлетин от ИНТЕРПОЛ Вашингтон. Метин се издирва за извършени престъпления в периода юни - октомври 2018 година, пощенска измама, банкова измама и пране на пари, осъществени в Ню Джърси, САЩ. 

Мъжът заблудил служители на договорна компания на Министерството на отбраната в САЩ - компания за рафиниране на петрол със седалище в Република Корея, с което набавил за себе и съучастниците си парична сума от 23 милиона, предназначени за компанията. За така извършеното престъпление по американското законодателство е предвидено наказание „лишаване от свобода“ до 30 години, посочват от Окръжен съд - Хасково.

От там допълват, че от всички събрани до този момент материали може да се направи извод, че са налице основанията за предаване на лицето, посочени в договора за екстрадиция, подписан между Република България и САЩ. Изпратените преписи от обвинителния акт и заповедта за арест сочат наличието на обосновано предположение за извършване на престъпленията, за които лицето се издирва.

ГДБОП арестува жена, използвала името им за измамна схема и отмъкнала 5000 евро

Вземането на мярка за неотклонение има за цел да осигури присъствието на Метин Саваш Корос до приключване на производството. В случай на обжалване или протест, Окръжен съд – Хасково е насрочил делото за разглеждане пред Апелативен съд – Пловдив за 01.12.2022 г. от 10:00 часа. 

Корос бе задържан при влизане у нас през Граничния контролно-пропускателен пункт "Капитан Андреево" на 28 септември. Тогава Окръжният съд му наложи мярка "задържане под стража" за срок от 60 дни.

Константин Тодоров
722 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.11.28 | 17:19

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини