Министър Зарков инспектира затвора в Стара Загора

  • 24 ноември 2022 17:02

  • 1171
  • 2
Министър Зарков инспектира затвора в Стара Загора
© МП
Слушай новината Слушай новината

„За добро или за лошо, ние сме в една лодка. Може да я обърнем заедно, а може и да гребем заедно. И може да разчитате на нас, че сме хванали греблата“.

С тези думи министърът на правосъдието Крум ЗарковКрум ЗарковКрум Зарков е роден на 21 ноември 1982 г.   Завършва 9-а Френска езикова гимназия „Алфонс дьо се обърна към делегатите на 2-то Общо събрание на „Съюз на синдикални организации в Министерство на правосъдието“. Събранието се състоя днес в Стара Загора и в него участваха представители на Синдикат „Охрана“ и Синдикат на пенитенциарните служители, които преди две години учредиха този Съюз. Днес общият брой на членове на двете синдикални организации от специализираните дирекции към министерството, които са в Съюза, е приблизително 1100 членове от цялата страна. 

От името на Управителния съвет Петко Чалъков, който председателства организацията, изказа задоволство от ползотворната съвместна работа между политическото и професионалните ръководства за реализираните проекти, както и за добрия тон и взаимно разбирателство.

От своя страна ресорният заместник-министър Мария Павлова заяви, че диалогът със синдикалните организации в системата на министерството е интензивен и с общи усилия се постига напредък по важните теми от дневния ред на двете дирекции. 

Министър Зарков ще даде старт на изграждането на новия арест в Петрич

Гости на общото събрание на Съюза на синдикални организации в Министерство на правосъдието бяха още главните директори на двете главни дирекции – „Изпълнение на наказанията“ и „Охрана“ Ивайло Йорданов и Георги Жеков, както и президентът на Националния синдикат на пожарникарите и спасителите „Огнеборец“ инж. Венцислав Станков. 

По-рано през деня министър Зарков и заместник-министър Павлова посетиха затвора в Стара Загора, където провериха на място условията на труд на надзорно-охранителния състав и условията, при които търпят присъди лишените от свобода и задържаните лица. В корпуса на затвора, трите общежития и в ареста към момента са настанени общо 633 лица, съобщават от пресцентъра на Министерството на правосъдието.

Филип Епитропов
1171 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2022.11.24 | 17:36

1
Място ли си харесва за дълъг престой?
Нйк

2022.11.24 | 18:17

2
Червено копеле осиновено от комунистите

Добави коментар

Водещи новини