„Отровното трио“ осъди Цвета Караянчева

  • 22 ноември 2022 19:46

  • 8754
  • 34
„Отровното трио“ осъди Цвета Караянчева
© Булфото

Николай ХаджигеновНиколай ХаджигеновНиколай Димитров Хаджигенов е български адвокат,общественик и политик. Той е роден на 30 юни 1971, Арман БабикянАрман БабикянАрман Агоп Бабикян е български журналист и общественик. Той е изпълнителен директор на PR и проф. Велислав МинековВелислав МинековВелислав Минеков е професор в Националната художествена академия (НХА). Завършва образованието си, известни като „Отровното трио“, осъдиха окончателно бившата председателка на парламента Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на (ГЕРБ) за непозволено увреждане, съобщава euractiv.bg, позовавайки се на информация в съдебните регистри.

Караянчева е осъдена да им плати по 1000 лв., като това е частичен иск от 10 000 лв. Сега, след като тримата печелят окончателно, те могат да заведат ново дело за по 10 000 лв., по което вече ще е доказано, че има причинена вреда.

„Отровното трио“ даде Караянчева на съд заради нейно интервю от 11 септември 2020 г., в разгара на антиправителствените протести. По това време тя е председател на Народното събрание. В предаването „Лице в лице“ по bTV Караянчева казва: „Олигарси, които финансират онази част от протеста, като „Отровното трио“; „Мафия, която финансира протестите“; „въоръжен протест“; „На протеста са хвърчали бутилки със запалителна течност“.

Тримата твърдят в иска си, че са свикали протести и твърденията на Караянчева са откровени неистини, насочени към оклеветяване на организаторите на протеста. Настояват, че са претърпели болки и страдания и са уронени престижът, личното им достойнство и морал.

Първата инстанция прие, че изразите „олигарси, които финансират онази част от протеста, като „Отровното трио“ и „мафия, която финансира протестите“ са обидни.

„В настоящия случай не се касае просто за негативна оценка на личността и поведението на Хаджигенов, Бабикян и Минеков във връзка с дейността им по организиране на протестите, а за изрази, пряко насочени и целящи да уязвят тяхното достойнство. С така използваните изрази се създава впечатление сред хората, че тримата са платени от олигарси и мафиоти с цел да бъде създаден хаос в държавата. Със същите изрази се внушава на зрителите, че са организирали протестите, не защото считат и вярват в принципите на държавността и демокрацията, а защото получават пари“, обяви съдът.

"Ние идваме!": Мафията опакова корупцията в хартия

Пред втората инстанция Караянчева настоява, че ползваните от нея изрази не са нито обидни, нито клеветнически, а представляват оценка.

„В жалбата са наведени доводи, че първоинстанционният съд неправилно е приел, че изразът „олигарси“ обикновено има негативно значение и че с него се внушава, че тримата ищци са организирали протеста не защото вярват в принципите на държавността и демокрацията, а защото са получили пари“, четем в решението на Софийския градски съд. Караянчева настоява, че е говорила за части от протеста, а не за „триото“.

Съдът приема, че изразите „Олигарси, които финансират онази част от протеста, като Отровното трио“, „Мафия, която финансира протестите“ представляват оценъчни твърдения, които по своята същност са обидни, защото са унизителни според господстващия морал. „Позорността е обективно качество на твърдението и не зависи от
субективното отношение на определено лице към казаното за него“, сочат магистратите.

„Използваните от Караянчева изявления не са израз на свободата на словото като конституционно гарантирано право, не представляват негативно мнение или оценка на дейността на длъжностно лице в рамките на политическа дискусия. С така използваните изрази се създава впечатление сред хората, че ищците са платени от олигарси и мафиоти с цел да бъде създаден хаос в държавата. Със същите изрази се внушава на зрителите, че ищците са организирали процесните протести, не защото считат и вярват в принципите на държавността и демокрацията, а защото получават пари“, обяснява съдът защо приема изразите за обида, за която Караянчева трябва да понесе отговорност.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
8754 34

Свързани новини

Коментари 34

Добави коментар
Асен

2022.11.23 | 02:21

31
Няма ли кой да им хвърли един тупаник на тия трима буклуци. Единият даже се дикопа до министерско кресло! Отврат! Мръсници отвсекъде!

2022.11.23 | 14:14

34
асенчо ти си си чист асан купен за 50 лева от гроп

2022.11.23 | 08:55

33
Така като слушам, почти всички от герб са за съд за клевета. Премиера им е осъден, шефката им на парламента вече е осъдена. То рибата се вмирисва от главата!
И понеже ви е малко

2022.11.22 | 21:56

23
ПП ви докараха инфлацията и посредниците за газта. Те не са прибирали в джоб нищо от това, че бевзинът е с 1 лев по-скъп и нищо не са взели от газовите посредници за поскъпналата руска газ, купувана от румънския филиал на Газпром, защото се борят с корупцията, честни и образовани момчета са. Нали!

2022.11.23 | 06:23

32
1. В сърбия нямат комбинат като Нефтохим, а купуват горива от борсите. Ние имаме, но вече 2 години правителствата на фуражката нищо не правят. 2. Ще отида в Гърция и В Германия даже за цените, но ще попитам какви са заплатите и пенсиите. Ти не го ли знаеш или разчиташ, че сме лесни за манипулация идиоти! Дупе да ви е яко напролет! Купувайте вазелин от сега, че бой и е . ане ви чакат.

2022.11.23 | 00:00

28
Неграмотен , отиди в Гърция и виж какви са цените на горивата , отиди в Сърбия и виж какви са цените на горивата нищо че сърбите купуват от Русия – по високи от колкото в България – само ПП е спасението
⛔➖⛔✌️Ванина Колева✌️

2022.11.23 | 01:58

29
☞Пpизoвaвaм вcичkи бyдни чoвeци oт нapoдa, дa ce изcepeм дpyжнo в ycтaтa нa Българoубиеца Бoko-Гoмнoтo oт ceлo Xepakoвo и дa гo зaдaвим c лaйнa!: tiny.cc/9j2zuz
✌️Здpaвkа Kaнaзиpeвa✌️

2022.11.23 | 02:00

30
☞ПPOKYPATYPATA е важно звено в организираната престъпност. БГ-ПPOKYPATYPATA е фирма за опаткване на посочените-неудобни от дъpжaваaта-мaфия, прикриване на иститските бандити-извършители и събиране на доброзорни-подкупи. ☞ПPOKYPOPCKИTЕ свидетели, в по-вечето случай, са престъпници-рицидивисти, заставени с по-вечко кютек, и благи-обещания, да лъжесвидетелстват. ☞В БГ-ПPOKYPATYPATA са назначени САМО и ЕДИНСТВЕНО партийни герберастки кадри, които са полагали тайна клетва за вярност (омерта) на олигархията. ☞Клетвата се извършва в наети от ГЕРБ квартири и мероприятията се провеждат с 7-10 души допуснати след щателно проучване от герберасткия ДAНC. ☞Лицата на новите са открити и клетвената процедура се записва от 3 камери с цел съхраняване и ползване за изнудване в случай на предателство. ☞Лицата на приемащите клвтвата са покрити с маски. ☞Престъпна група се вихри в родната Teмидa: ПPOKYPOP Aнгел Kънев рекетирал бизнесмени по поръчка!: cutt.us/IqWIa ☞ОПГ в Темида: ПPOKYPOP Aнгел Kънев рекетирал бизнесмени по поръчка, ce движи с лична охрана и демонстрира живот на милионер!: cutt.us/jjEkb ☞За ПPOKYPOPA Pокфелер, къртиците, мишките и плъховете: cutt.us/xiRit ☞Контрабандист заковава ПPOKYPOP-CВOДНИК: cutt.us/nez2r ☞СГП обича Taтaр-Цигaн-Доган безпределно и безвъзмездно!: cutt.us/iJRaI ☞$10 милиарда в биткойни изчезнаха при Владислав Горанов: cutt.us/BUNhg ☞Престъпника Бoйкo Методиев Бoрисoв крие милиарди в сръбски банки: cutt.us/gppAk ☞Боко-Чувалите с пари за автомагистрала Хемус, са изнесени като ценни пратки, с правителствен самолет на Авиоотряд 28, в Ливан и Дубай: cutt.us/AolOK ☞В Боко-Барселонагейт, освен името на пpocтитyтkaта Бopиcлaвa Йoвчeвa, лъсват имената на шeфa на Бoйko Бopиcов – мyлтимилиaрдepa Bальo Злoтo и дъpтaта kypва от ДC на БKП - Цвeтaнka Kapaгьoзoвa: cutt.us/IiMzg ☞Героите с бутика в Барселона добиват газ и усвояват милиони от Европа: yerl.org/mhh7E ☞Кът няма риба, и рака е риба: yerl.org/36cEb ☞Канибал-Боко-Мазника от Бpeг, целува ръката на Доган-Сопола от Дръндар: yerl.org/mX9uU ☞ДC-зaдkyлиcиeтo дa нe e пoлyдялo, чe дa смeни Mapиoнeтkaтa-Гeшeфтapoв c иcтинckи, нeoбвъpзaн-нeзaвиcим-пpokypop, чe нaли тoгaвa тoй-нoвият-пpokypop щe пpaти цялaтa дc-милициoнepo-пacминa в тpyдoви лaгepи дoживoт, и щe им koнфиckyвa пaритe и имoтитe, а kаkви ли cтpашни тaйни kpият швeйцapckитe бaнkи, и зaщo ДAHC мълчи зa швeйцapckия диck, ЪЪЪ!: cutt.us/FR79a ☞Имa 2000 ПPOKYPOPИ-МAФИOЗИ зa oтcтpeл, дoшлo мy e вpeмeтo!: yerl.org/lKoTQ
21

2022.11.22 | 21:55

22
А на теб ти плащат от чекмеджето, нали бе, простак гербаджийски! Ега ти педераста долен!

2022.11.22 | 23:03

27
На майка ти нали знаеш къде червен помияр
митко

2022.11.22 | 22:22

26
от цялата работа излиза,че всеки високо платен олигофрен на мафията може да осъди държавен служител!!! А за техните погроми в центъра на София никой не може да ги осъди!Беззаконието се толерира!!
.

2022.11.22 | 22:10

25
Тримата глупаци или трите прасета , но истината е че са трите гъза на тригъзата ламя Мая картечарката.
ПКП

2022.11.22 | 21:56

24
Проста кърджалийска пу@ка! Едно вярно нещо е казал магистралният бандит от СИК!
Ха-ха-ха!

2022.11.22 | 21:54

21
Тенекеджийката от Кърджали ще плаща за простащината, простотията, селяндурщината и нахалството си! Ха-ха-ха!

2022.11.22 | 21:53

20
И на тримата Черепа им плаща за всичко

Добави коментар

Водещи новини