Прокуратурата с подробности за заловения с подкуп висш граничар

  • 14 ноември 2022 16:18

  • 1974
  • 3
Прокуратурата с подробности за заловения с подкуп висш граничар
© bulphoto

Поводът за брифинга е задържането на лице, което е заемало висока позиция в ГД „Гранична полиция“. От прокуратурата работихме съвместно със следствения отдел към нея и Дирекция "Вътрешна сигурност" на МВР. Парите бяха описани и белязани, съобщи градският прокурор на София Илияна Кирилова по време на брифинг.

По думите ѝ вече е внесен обвинителен акт по случая.

Заловиха висш граничен служител, взел подкуп от фирма-доставчик на технически средства за охрана на границата

Служителят в „Гранична полиция“ е искал процент от обществената поръчка, обяви зам.-градският прокурор от Софийската градска прокуратура Чавдар Пастованов.

"Обвиняемият е поискал подкуп от 2000 лева. Касае за обществена поръчка по пряко договаряне. Служителят на МВР е поискал сумата, за да извърши служебните си задължения по обществената поръчка", обясни прокурорът. Търговското дружество, което е участвало в процедурата за обществена поръчка, е трябвало да достави специално оборудване за нуждите на гранична полиция за охрана на границата на страната. Документирани бяха действията по поискване и подаване на подкуп. Предстоят още действия на разследването за обосноваване на обвинителната теза в съда, добави Пастованов.

"Имаше много добра организация. В рамките на няколко дни успяхме да документираме всички първоначални действия", добави Пастованов.

Той разкри, че от кабинета на граничаря са иззети множество документи. Предстои да се проверява дали и по тях е имало някакви нередности. 

Сн. Агенция Булфото

Малко преди заседанието, на което трябваше да стане ясна мярката за отклонение на обвиняемия, стана известно, че заради здравословното му състояние, мъжът ще бъде откаран в лечебно заведение. Той е откаран с линейка от сградата на съда.

Сн. Агенция Булфото

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1974 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Обикновена Пунта Мара

2022.11.14 | 18:00

2
А, ПОДРОБНОСТИ за:КТБ, ПЪТНАТА КАРТА, НОЩНОТО ШКАФЧЕ, Мата Хари, гласът от ЗАПИСИТЕ, Барселона, "Белене", ХАЗАРТА, "ДЖУДЖЕТАТА", "Лукойл", Капитан Андреево,.........................., за МИЛИОНИТЕ, МИЛИАРДИТЕ ОТКРАДНАТИ от ШАЙКАТА ОПГ"герб", КОГА???? КОГА???? КОГА????
Аз

2022.11.14 | 18:24

3
Когато и от тия преди тях!
PaulaFox

2022.11.14 | 17:55

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062 (Копирайте връзката и я отворете в браузъра си)

Добави коментар

Водещи новини