Започва проверка за пътната безопасност в с. Бузовград

  • 14 ноември 2022 11:29

  • 376
  • 0
Започва проверка за пътната безопасност в с. Бузовград
© Pixabay

Днес, 14.11.2022 г., Районна прокуратура-Стара Загора се самосезира и разпореди проверка за спазване на пътната безопасност в с. Бузовград, общ. Казанлък.Тя се извършва по реда на надзора за законност, защита на обществения интерес и правата на гражданите. Причината е настъпилото на 11.11.2022 г. тежко пътнотранспортно произшествие в населеното място, при което водач е управлявал автомобил след употреба на алкохол и наркотични вещества и е блъснал и ранил 14-годишно момче.  

Наблюдаващият прокурор от Районна прокуратура-Стара Загора е дал указания проверката да се извърши от полицейски служители при Районно управление-Казанлък и длъжностни лица от администрацията на община Казанлък, определени със заповед на кмета и членове на местната Комисия по безопасност на движението по пътищата.

В хода на проверката следва да се изследва пътното състояние в населеното място и дали е необходимо да се предприемат мерки по промяна на  регулирането на движението, да се проучи и анализира необходимостта от допълнителни пешеходни пътеки на места, представляващи повишена опасност, изграждане на кръгово кръстовище в центъра на селото, поставяне на изкуствени препятствия по пътното платно /гърбици/, с които принудително да се ограничава скоростта, да се провери и наличието на улично осветление и дали то се включва своевременно при намаляване на дневната светлина, да се анализира необходимостта органите на МВР да засилят контрола по спазване на Закона за движение по пътищата в това населено място.

Роднините на блъснатото дете в Бузовград: Законът трябва да е за всички

Проверката ще приключи в законния срок.

Последвайте канала на

Десислава Станева
376 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини