Прокуратурата: Няма доказателства изчезналият Александър да е жертва на престъпление

  • 14 ноември 2022 08:09

  • 4097
  • 2
© Кадър - Нова телевизия

Не са събрани доказателства, които да сочат, че изчезналият 12-годишен Александър е жертва на престъпление. Това коментира на брифинг говорителят на Окръжната прокуратура в Перник Албена Стоилова.

„Многократно се е случвало за кратки периоди детето да бъде изпускано от поглед заради заболяването му, което е свързано с хиперактивност”, посочи още тя.

Органите на реда категорично отрекоха информацията бащата на детето да е подлаган на детектор на лъжата. Той обаче е разпитан вече два пъти. „Показанията му в качеството на свидетел не са противоречиви”, подчерта Стоилова.

Продължава издирването на 12-годишния Александър от Перник

Няма данни детето да се е возило в градския транспорт. Проверяват се всички камери - общински и на частни домове. Властите призовават хората да продължават да подават сигнали. 

Старши комисар Павел Млеканов от ОДМВР-Перник коментира дали на разпространено видео в социалните мрежи се вижда изчезналият Александър: „Не искам да коментирам нещо на 100%, за което не мога да бъда сигурен. Бащата го е заявил. За съжаление, това е било много часове преди информацията да достигне до нас”, каза той.

Калина Христова
4097 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Котарак

2022.11.14 | 08:42

1
Няма доказатекства и за обратното.
Тихо

2022.11.14 | 09:22

2
ПП уууруууд.

Добави коментар

Водещи новини