След поредния инцидент с пиян и дрогиран шофьор: Гешев зове за законодателни промени

  • 12 ноември 2022 13:05

  • 1447
  • 6
След поредния инцидент с пиян и дрогиран шофьор: Гешев зове за законодателни промени
© Bulphoto/архив

След поредния инцидент с пиян и дрогиран шофьор главният прокурор Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във за пореден път призова за законодателни промени, които да позволяват на прокуратурата да отнема превозните средства на пияните и дрогирани шофьори и да се прецизират престъпните състави за умишлено причиняване на смърт и телесни повреди от такива извършители.

Изявлението на обвинител номер едно дойде след катастрофата край Бузовград, при която водач в нетрезво състояние блъсна 14-годишно момче с колело, изчакващо на пътния банкет. Детето е с опасност за живота.

Шофьор помете дете и избяга

“Още едно дете е пометено от поредния, вероятно пиян и дрогиран, шофьор. Детето се бори за живота си, в тежко състояние. А шофьорът не е помогнал. Избягал е. Какво още трябва да се случи, за да разберем, че трябва да спрем да се раняваме и убиваме на пътя? Какво още чакаме, за да спрем войната на пътя? Нейните жертви са колкото при един локален военен конфликт. И логично сме водещи в ЕС в тази черна статистика. Прокуратурата на Република България още преди две години постави проблема пред Народното събрание. Предложихме и решения — отнемане на моторните превозни средства, управлявани от пияни или дрогирани шофьори. Предложихме и да се прецизират престъпните състави за умишлено причиняване на смърт и телесни повреди от такива извършители. Има и редица други възможни решения. Настояваме и ще продължим да настояваме като институция за реакция на държавата и законодателни промени.

Явно смъртта по пътищата на България не е приоритет. Важно беше в рамките на дни да бъдат закрити специализираните съд и прокуратура. Защото може би сме единствената страна в ЕС, в която няма организирана престъпност. Това бързане, което вероятно ще е от полза на престъпността, е обяснимо. Но е необяснимо, че не се бърза, когато всекидневно по пътищата ни умират хора. Не само политиците и институциите, но и всички ние като общество трябва да сме активни. Защото всеки живот е безценен, а вече с години необходимото не се прави. Това е животът на всеки един от нас, на близките ни, на децата ни”, коментира Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1447 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
ИСТИНАТА

2022.11.12 | 17:05

5
"Другарю" Гешев, ПРОБЛЕМА на България е КОРУПЦИЯТА, КОРУПЦИЯТА, КОРУПЦИЯТА по ВИСОКИТЕ ЕТАЖИ!!! КАЖЕТЕ нещо за:КТБ, ПЪТНАТА КАРТА, НОЩНОТО ШКАФЧЕ, Мата Хари, гласът от ЗАПИСИТЕ, Барселона, ХАЗАРТА, "Белене", "ДЖУДЖЕТАТА", Капитан, Андреево,..............................., за МИЛИОНИТЕ, МИЛИАРДИТЕ ОТКРАДНАТИ от ШАЙКАТА Ви ОПГ "герб", ЗАЩО МЪЛЧИТЕ????!!!
ОТ СЛИВЕН....

2022.11.12 | 17:18

6
ИВАНЧЕВААА СЪМ....., ДАЙ МИ ЦИГАРИ ...
по една

2022.11.12 | 16:57

4
тупуришка зад врата на всички
Емѝ...

2022.11.12 | 14:59

3
първото, което трябва да се направи е престъпника Каскет в Централния софийски
PaulaFox

2022.11.12 | 14:08

2
❤️Гледайте истински хора, които са голи и правят секс на живо на уебкамера 24/7. 100% безплатно гледане, запознанства, чат и излъчване ➤ Ja.cat/id398062 (Копирайте връзката и отворете в браузъра си)

2022.11.12 | 13:23

1
Гешев е прав и дано тия в бялата сграда в центъра на София поне веднъж да го чуят!

Добави коментар

Водещи новини