ГЕРБ-СДС обсъждат съдебна реформа с председателите на ВКС и ВАС

  • 09 ноември 2022 16:01

  • 358
  • 1
ГЕРБ-СДС обсъждат съдебна реформа с председателите на ВКС и ВАС
© Булфото

Парламентарната група на ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на провежда среща с председателя на Върховния касационен съд (ВКС) Галина Захарова и председателя на Върховния административен съд (ВАС) Георги ЧолаковГеорги Чолаков Георги Чолаков е председател на Върховния административен съд, избран с гласовете на 20 от общо 25 по повод провеждането на съдебна реформа, информира БТА.

Председателят на групата Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право, посочи, че това е първа среща в подобен формат и ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на ще продължат усилията за институционален разговор, както и с представители на академичната общност, за реформа в съдебната система. Идеята е да се обсъдят принципи, подход и важни теми във връзка с такава реформа.

„Предпочитаме тази съдебна реформа да се извърши“, каза Атанасова, като добави, че си струват усилията да „работим заедно“ за съдебна реформа. Тя уточни, че ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на са готови да преосмислят част от предизборната си програма по тази тема, ако се постигне консенсус и баланс в парламента.

Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право, каза още, че ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на ще бъдат инициатори за започване на процедура за попълване на изтеклите мандати на членове на Висшия съдебен съвет (ВСС) от парламентарната квота. Мандатът на ВСС изтече на 3 октомври, като все още няма избрана парламентарна квота за новия състав на съвета, докато магистратите проведоха своя избор за нови членове.

Радомир Чолаков (ГЕРБ): Ще подкрепя всички предложения на ПП и ДБ за съдебна реформа, но те искат разрушение на държавата

Председателят на ВКС Галина Захарова посочи, че професионалното мнение на съдиите много често се пренебрегва. "В какъвто и формат да протича реформата, тя не може, по наше мнение, да се състои без участие на представители на съдилищата", добави тя.

Георги ЧолаковГеорги Чолаков Георги Чолаков е председател на Върховния административен съд, избран с гласовете на 20 от общо 25 коментира, че за първи път се прави подобна среща. Той добави, че според него това е начинът за комуникация, да се поставят аргументите, публично и пред медиите.

Цветелина Кирилова
358 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.11.09 | 20:56

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062 (Копирайте връзката и я отворете в браузъра си)

Добави коментар

Водещи новини