Прокурорският син с нова версия за домашния си арест и електронната гривна

  • 04 ноември 2022 05:45

  • 3077
  • 7
Прокурорският син с нова версия за домашния си арест и електронната гривна
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Пернишкият прокурор Бисер Михайлов, чийто син Васил Михайлов се прочу заради побои и тормоз, все още не е подал оставката си. За нея настоя главният прокурор след поредния скандал около 18-годишния младеж.

Вчера Васил Михайлов отрече да е нарушавал домашния си арест с твърдението, че електронната гривна на крака му не работи на балкона и това води до прекъсване на сигнала. 

Охранителни камери са заснели прокурорския син навън, след като е пуснат под домашен арест

След като Софийският районен съд остави под домашен арест Васил Михайлов, днес той отново е в апартамента си в Перник. Решението на съда дойде, въпреки твърденията и на местни, и на прокуратура, и на пернишката полиция, че има данни Васил да е напускал дома си. От МВР твърдят, че сега затягат контрола с нови мерки.

"Не мога да кажа какви са, но ви гарантирам, че ако този човек напусне жилището си, няма да се върне обратно, без да бъде задържан от полицията", заяви вътрешният министър Иван Демерджиев.

Младежът твърди, че прекъсването на сигнала от електронната гривна на крака му не е било, защото е напускал дома си.

"Ако изляза, ще се върна в ареста", заяви пред "Нова телевизия" Васил Михайлов. И допълни, че на балкона, ако си качи крака на парапета, електронната гривна започва да пищи.

Професор Николай Проданов, който ръководеше внедряването на гривните, постави под съмнение думите на Васил Михайлов, че тя прекъсва на балкона.

"Аз предполагам, че балконът трябва да бъде зададен в тези рамки и не би трябвало сигналът да прекъсва", обясни проф. Николай Проданов, бивш зам.-министър на правосъдието.

Ако има такова прекъсване, от Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" трябва да преценят дали да информират полицията, според това за колко време се губи сигнала. Имало ли е забавяне в този протокол и координацията между службите, проверяват и от правосъдното министерство.

"Какви са причините, се установява, както и дали всички служители, които трябва да го следят това нещо, са били на място и са действали адекватно", заяви Крум Зарков.

Крум Зарков: Продължавам да чакам оставката на Гешев

"При всички положения в един момент ще стане ясно на какво се дължи - дали се дължи на технически проблем, дали се дължи на нехайство", коментира проф. Проданов.

След решението младежът да остане под домашен арест, съседите му се притесняват.

Росица Валентинова
3077 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2022.11.05 | 08:35

7
ПИПОНА В АРЕСТА , ДАЛШЕ - ПАНДИЗ !
PaulaFox

2022.11.04 | 11:25

6
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062
????

2022.11.04 | 07:48

5
СТИГА, СТИГА, СТИГА с този ПРЕСТЪПНИК!!! А, какви са "НОВИТЕ ВЕРСИИ", за:КТБ, ПЪТНАТА КАРТА, НОЩНОТО ШКАФЧЕ, Мата Хари, гласът от ЗАПИСИТЕ, ХАЗАРТА, "Белене", Барселона, Капитан Андреево,.........................., за МИЛИОНИТЕ, МИЛИАРДИТЕ ОТКРАДНАТИ от ШАЙКАТА ОПГ "герб"?!?!?!
Sarbeca Z

2022.11.04 | 06:34

4
Абе с тоя ли ще ни занимавате всеки ден да ви е.ба майката журналистическа
PaulaFox

2022.11.04 | 05:54

1
Гнусната пернишка свиня и бандит васко борчев борчо с негова антипатична и противно дебилна мутра е 73 набор а он е маргинал при бандитите. Че го нагласи , че тоя мастит бияч.
PaulaFox

2022.11.04 | 05:56

3
Най лошото е че гнусната пернишка свиня и бандит че за васко борчев с негова тъпа и антипатична мутра и сурат че е подкупил всичко у градо. Че дори и бащата на това .., че за младежо бияч.
PaulaFox

2022.11.04 | 05:55

2
!!! Хероин и пистолет със заличени номера са намерени и иззети вчера при проведена специализирана полицейска операция в дома на Васил Борчев Василев. !!! Ама това е било много отдавна. ------------------------ !!! Наистина - може ли някой да повярва, че човек с такова одухотворено лице и такова благородно излъчване може да е криминално проявен. Долна инсинуация и политическо преследване! !!!е! !!!

Добави коментар

Водещи новини