На 15 ноември става ясно дали делото срещу Бобокови ще тръгне по същество

  • 03 ноември 2022 13:08

  • 406
  • 1
На 15 ноември става ясно дали делото срещу Бобокови ще тръгне по същество
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

На 15 ноември ще стане ясно ще тръгне ли по същество процесът срещу бизнесмените Атанас и Пламен Бобокови, бившия заместник-министър на околната среда Красимир Живков и още трима други души, подсъдими за внос и преработка на опасни отпадъци, престъпления по служба и данъчни престъпления.

Това е второ разпоредително заседание по делото, след като през декември 2021 г. спецсъдът върна на прокуратурата обвинителния акт за отстраняване на съществени процесуални нарушения. След като специализираното правосъдие беше закрито, делото беше пратено по компетентност на Софийския градски съд.

Според защитниците на подсъдимите, процесуалните нарушения все още не са отстранени и това пречи на ефективна защита на клиентите им. Четиримата представители на държавното обвинение настояха съдът да даде ход по същество на съдебното следствие.

Спецпрокуратурата: Разследването срещу братя Бобокови все още не е приключило

Разследването срещу братята Бобокови и останалите подсъдими започна през  май 2020 година. По делото са разпитани над 200 свидетели и 28 вещи лица, отбелязва БНР.

Константин Тодоров
406 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.11.03 | 13:25

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини