Съдът взе решение дали пуска Георги Семерджиев на свобода

  • 01 ноември 2022 11:09

  • 3718
  • 2
Съдът взе решение дали пуска Георги Семерджиев на свобода
© Булфото, архив
Слушай новината Слушай новината

Апелативен съд - София прие за неоснователна жалбата на Георги Семерджиев, с която иска изменение на мярката му от "задържане под стража" в "домашен арест" с проследяващо устройство, съобщиха от съда. 

Семерджиев се измъква от обвинение за катастрофа с умисъл

Въззивният състав - Калин Калпакчиев, Величка Цанова и Весислава Иванова потвърдиха определението на СГС като правилно и законосъобразно.

Защитата на Семерджиев настояваше мярката му да бъде изменена в по-лека, тъй като няма опасност да влияе на разследването, защото то вече е във фаза на предявяване на материалите. Освен това била намаляла и опасността да се укрие или да извърши престъпление. Съдът обаче при тези доводи за неоснователни, тъй като Семерджиев е обвинен за тежки умишлени престъпления и срокът за задържане е 8 месеца, а той е в ареста само от три месеца и половина. Освен това според магистратите, съществува реална опасност от извършване на престъпление и укриване, защото наскоро е бил осъден по друг случай и се наблюдава повторяемост на престъпленията, няма валиден документ за самоличност и живее на адрес, който не посочил административно пред властите.

Определението е окончателно и не подлежи на жалба или протест.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
3718 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
PaulaFox

2022.11.01 | 13:28

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

2022.11.01 | 11:23

1
Да му се извините след като го пуснете, ей!!!

Добави коментар

Водещи новини