Гешев се срещна с ученици от Пловдив, насърчи ги да учат право в България

  • 29 октомври 2022 09:57

  • 508
  • 9
Гешев се срещна с ученици от Пловдив, насърчи ги да учат право в България
© Прокуратура на РБ

Главният прокурор Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във проведе поредната си среща с ученици в рамките на инициативата „Правосъдие в бъдещето – прокурори и ученици говорят за право“, съобщиха от Асоциацията на прокурорите в България.

Гешев бе гост на гимназисти от 11 клас от Езикова гимназия „Пловдив“. В дискусията вчера се включиха около 60 ученици, които изучават профилиращ предмет „история“, много от тях възнамеряват да учат специалност „право“ в университета. 

Гешев направи мрачна прогноза за правосъдието в България: Уплашен съм

Сред първите въпроси, на които Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във трябваше да отговори, бе този - как от ученик може да станеш главен прокурор. „Първо трябва да завършиш право, след това да кандидатстваш по определени процедури, за да станеш част от прокуратурата. Това е моят път. Аз съм първият главен прокурор, който е част от прокуратурата. На мен целият ми живот е минал там. От три години съм главен прокурор, предстоят ми още четири. Не се оплаквам, но за пръв път отидох с децата си на море това лято. Три години от живота си съм ги изпуснал“, сподели Гешев. 

„Една от основните цели на правосъдието е да се намали рискът от други престъпления, не само да се накаже извършителят. По-тежкото наказание не решава проблемите, трябва да има неотменимост на наказанието“, каза главният прокурор пред учениците. Според него начинът, по който в момента се говори за „съдебна реформа“, прилича на „да правиш реформа в образованието, без да питаш учителите“.

Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във насърчи младежите, ако се насочат към право, да учат в България.  „Не е проблем да специализирате на друго място. Мислете, имате огромен достъп до информация, не приемайте нищо наготово. Ще се опитват да ви продават клишета, готови формули, няма готови формули. Подлагайте на съмнение дори собствените си решения на базата на информацията“, препоръча на учениците главният прокурор.

Заедно с Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във в срещата участваха Борислав Сарафов, заместник главен прокурор и директор на Националната следствена служба,  Румен Попов, заместник апелативен прокурор на Апелативна прокуратура-Пловдив, Ваня Христева, окръжен прокурор на гр. Пловдив, Николай Радев, директор на Езикова гимназия „Пловдив“, и преподаватели.

На срещата бяха показани видеозаписи от разследвания, провеждани преди 30-40 г. Борислав Сарафов разказа за ежедневието на следователите. „Професията на следователите е много динамична. Ден с ден не се повтаря. Това е една от най-интересните и романтични професии. Надявам се някои от вас да станат следователи, прокурори.  Други може би ще станат политици и ще си опонирате“, каза Сарафов. „Пред вас е бъдещето, вие сте млади. Убеден съм, че ще направите държавата ни по-хубава и по-добра“, отбеляза още ръководителят на Националното следствие.

Срещите от инициативата „Правосъдие в бъдещето – прокурори и ученици говорят за право“ се организират от Асоциация на Прокурорите в България и Камарата на следователите в България в партньорско сътрудничество с Националната мрежа за децата. Преди седмица главният прокурор се срещна с ученици в 7-ми клас от 75 ОУ „Тодор Каблешков“ в гр. София.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
508 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
Темида

2022.10.31 | 12:00

9
На какво ще ги научи и какъв пример им дава за да се среща стях?!

2022.10.29 | 12:32

8
Всяка година в Лвов украинците празнуват създаването на нацистката дивизия Waffen SS Galizien. Поделението е известно най-вече с геноцида над руснаци, поляци и евреи. Украинците се гордеят с делото на предците си, както виждате.-следваше видео което гледах
Защо?

2022.10.29 | 12:12

7
Защо учениците не попитаха Каскета дали след седем месеца е сколасал да намери преводач на изпратените от Испания документи за къщата на СИКаджияски я му началник в Барселона? И дали най-после е открил "Мата Хари, която напълнила чекмеджето на банкянската мутра с пачки милиони евро и златни кюлчета? И още други въпроси да му бяха задали! Или и младите хора в България днес са страхливци?!
PaulaFox

2022.10.29 | 12:11

6
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062
Гост

2022.10.29 | 12:04

5
А ло този политик ли стана Ако може направо за герб
Анонимен

2022.10.29 | 11:21

4
А що не в Берлин, Право
И да

2022.10.29 | 10:48

1
Гласувайт за Тиквата и кюлчетата. Да живей американското посолство.
Сграда на американско посолството санирана

2022.10.29 | 11:01

3
А кога да бъде санирана „Режията“ в Добрич – квартал или гетото на града ?
Г-н гешев, твоят блок саниран?

2022.10.29 | 11:00

2
А кога да бъде санирана „Режията“ в Добрич – квартал или гетото на града ?

Добави коментар

Водещи новини