Министър Зарков към служителите във Врачанския затвор: Трудът ви е много отговорен

  • 27 октомври 2022 14:15

  • 350
  • 1
Министър Зарков към служителите във Врачанския затвор: Трудът ви е много  отговорен
© Министерство на правосъдието

Условията на труд на надзорно-охранителния състав, нагласите на служителите към готвените поетапни промени за смяна на работния режим в пенитенциарната система, както и условията на лишените от свобода – мъже и непълнолетни лица, бяха сред акцентите на посещението на министъра на правосъдието Крум ЗарковКрум ЗарковКрум Зарков е роден на 21 ноември 1982 г.   Завършва 9-а Френска езикова гимназия „Алфонс дьо в затвора във Враца. 

Това е деветият затвор, който правосъдният министър и неговият екип посещават за времето на мандата на служебния кабинет, съобщават от Министерство на правосъдието. 

На място министърът бе информиран, че лишените от свобода, настанени в корпуса на затвора и в затворническите общежития към него, са общо 424, общият брой на надзорно-охранителния състав – 217. Психолозите са четирима, инспекторите социална дейност и възпитателна работа - 15.

Трудът ви е много отговорен, каза на служителите министър Зарков.

Министър Зарков инспектира Плевенския затвор

С ръководството на затвора той обсъди препоръките и настояването на Комитета против изтезанията и нечовешкото или унизително отнасяне или наказание към Съвета на Европа по повод работните смени на надзорно-охранителния състав.

Във Враца министър Зарков, ресорният заместник-министър Мария ПавловаМария Павлова Мария Павлова е служебен министър на правосъдието в кабинета на Огнян Герджиков. Родена е и главният директор на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ гл. комисар Ивайло Йорданов посетиха Поправителния дом за непълнолетни младежи. Единственото място за лишаване от свобода на непълнолетни младежи в страната е преместен от Бойчиновци към Врачанския затвор през 2018 г.  В него към момента са настанени 12 момчета на възраст от 16 до 18 години. С тях се занимават 11 инспектор-педагози.

Министър Зарков провери на място и дейностите по изграждането на ново общежитие към затвора. То ще бъде с капацитет 250 лишени от свобода и ще отговаря на всички европейски изисквания. Строителните дейности по преустройството на съществуваща сграда, която е в непосредствена близост до корпуса на затвора, се финансират по Програма „Правосъдие“ на Норвежки финансов механизъм 2014-2021. По предварителни разчети, обектът трябва да е готов до средата на следващата година.

Последвайте канала на

Теодора Александрова
350 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.10.27 | 19:18

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини