Правосъдният министър се срещна с Лаура Кьовеши

  • 13 октомври 2022 16:20

  • 545
  • 1
Правосъдният министър се срещна с Лаура Кьовеши
© МП
Слушай новината Слушай новината

Министърът на правосъдието Крум ЗарковКрум ЗарковКрум Зарков е роден на 21 ноември 1982 г.   Завършва 9-а Френска езикова гимназия „Алфонс дьо се срещна днес с европейския главен прокурор Лаура КьовешиЛаура КьовешиЛаура Кодруца Кьовеши е родена на 15 май 1973 г. В периода от 15 септември 1995 г. до 1 май 1999 г. Кьовеши е в Люксембург, съобщиха от пресцентъра на правосъдното министерство.

Двамата обсъдиха необходимите подобрения както на европейско равнище, така и в националните законодателства, които да улеснят дейността на Европейската прокуратура в държавите членки.

Европейският главен прокурор благодари на българското правителство за ефективната подкрепа за бързото предоставяне на самостоятелна сграда в София. Поставен беше и въпросът за успешното завършване на процедурата за подбор на още шест европейски делегирани прокурори, тъй като натовареността на действащите в България делегирани прокурори е много висока.

По-рано през деня Зарков и Кьовеши участваха в заседание на Съвета на ЕС по правосъдие, на който бяха обсъдени и високо оценени резултатите от първата година на действие на Европейската прокуратура и беше поставен въпросът за евентуално разширяване на нейната компетентност в случаи на нарушаване санкции, наложени от Европейския съюз.

Цветелина Кирилова
545 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.10.13 | 20:11

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини