В Плевен задържаха млад мъж за измама с продажба на пелети

  • 11 октомври 2022 16:13

  • 1061
  • 1
В Плевен задържаха млад мъж за измама с продажба на пелети
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

В Плевен по искане на Районната прокуратура е задържан 23-годишен за измама с продажба на пелети, съобщиха от ведомството.

Досъдебното производство е образувано на 21 септември, 2022 г. Обвиняемият Т.Д. е заловен  в хода на разследването, в резултат на  извършените оперативно–издирвателни мероприятия  от служители  на ГДНП, сектор „Измами“, ОДМВР- Плевен, сектор „КПК“ и РУ-Долна Митрополия. Той е привлечен в качеството на обвиняем за престъпление по чл.209, ал.1 от Наказателния кодекс, за това че с цел да набави за себе си имотна облага поддържал у И. Г. от гр.Тръстеник заблуждение, че продава пелети за отопление и с това му причинил имотна вреда от 100 лева.

Обвиняемият е задържан с  постановление на наблюдаващия прокурор за срок до 72 часа и довеждането му пред съда. Районен съд - Плевен е уважил искането на прокуратурата за задържане под стража на обвиняемия.

Полицията разследва фалшиви обяви в интернет за пелети

Разследването продължава под ръководството на Районна прокуратура – Плевен.

В края на септември от Областната дирекция на МВР съобщиха, че районната прокуратура и полицията в Плевен разследват онлайн измама за продажба на пелети. Трима криминално проявени мъже на възраст 26, 21 и 23 години бяха арестувани на 16 септември на територията на голям търговски обект в Русе. Операцията беше реализирана от служители на ОД на МВР - Плевен, ОД на МВР в Русе и Главна дирекция "Национална полиция".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1061 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.10.11 | 18:51

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини