Апелативният съд остави под "домашен арест" обвинения за катастрофата със загинало момиче в Шумен

  • 11 октомври 2022 14:02

  • 631
  • 1
Апелативният съд остави под "домашен арест" обвинения за катастрофата със загинало момиче в Шумен
© Novini.bg/ Canva
Слушай новината Слушай новината

18-годишният Жечко Кюркчиев, обвинен за катастрофата в Шумен, при която загина 22-годишно момиче, а друга жена пострада, остава под домашен арест. Варненският апелативен съд не уважи искането на прокуратурата за най-тежката мярка задържане под стража на Кюркчиев.

Според съда, домашният арест е достатъчна мярка, която да не позволи на Кюркчиев да извърши евентуално друго престъпление. Той е с чисто съдебно минало. Експертизи показаха, че не е управлявал след употребата на наркотици, както беше оповестено в началото. Според съда това снижава степента на обществена опасност, въпреки че е шофирал с много над разрешената скорост. 

Съдът решава да върне ли в ареста шофьора, убил жена в Шумен

„Той съдейства максимално на досъдебното производство, доброволно даде допълнително биологичен материал за изследване. Прокуратурата представи повторното изследване, което вече е правено в София. Прокуратурата лично го е транспортирала и то доказва първото изследване, че в кръвта му няма наличие на наркотици“, каза пред БТВ адвокатът Ивайло Йорданов.  

Джипът от катастрофата с жертва в Шумен изгоря на паркинг на МВР

След катастрофата автомобилът на младежа беше задържан на паркинг на полицията в Шумен, където изгоря. 

Филип Епитропов
631 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.10.11 | 14:45

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини