Министър Зарков инспектира Плевенския затвор

  • 10 октомври 2022 14:43

  • 660
  • 2
Министър Зарков инспектира Плевенския затвор
© Министерство на правосъдието
Слушай новината Слушай новината

Министърът на правосъдието Крум ЗарковКрум ЗарковКрум Зарков е роден на 21 ноември 1982 г.   Завършва 9-а Френска езикова гимназия „Алфонс дьо посети днес затвора в Плевен. Целта на проверката на място е получаване на обратна връзка за действията, предприети в системата за изпълнение на наказанията от началото на мандата, както и запознаване с условията, при които търпят присъди лишените от свобода и условията на труд на надзорно-охранителния състав, съобщиха от пресцентъра на Министерството на правосъдието.

В Плевенския затвор и двете общежития към него са настанени близо 300 лишени от свобода. Началникът на затвора ст. комисар Стефан Стефанов информира, че сред приоритетите остава полагането на усилия за подобряване на условията, но и търсенето на възможности за трудова заетост на лишените от свобода. В Плевен трудово ангажирани са около 230 затворника, включително с тези, които полагат доброволен труд.

По отношение на ремонтните дейности бе установено, че в затвора Плевен са обновени всички спални помещения в корпуса, а за служителите са изградени нови помещения за отдих. Министър Зарков се срещна с част от надзорно-охранителния състав. Именно Плевен е едно от местата, където е сменен режимът на работа на надзирателите – от 24 на 12 часа. При проведените разговори днес стана ясно, че съставът не среща проблеми при осъществяване на служебните си задължения.

Министър Зарков се срещна със синдикат от системата на ГДИН

В Плевен министърът на правосъдието посети и единствения учебен център в системата на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“. Той е с капацитет за 40 души, като там се провеждат курсове за първоначална подготовка в рамките на до 2 месеца. В тази връзка отново бе препотвърден един от приоритетите на Министерството на правосъдието - изграждането на учебен център с пилотен затвор в с. Самораново. Комплексът ще се финансира по Норвежкия финансов механизъм и с неговата реализация ще се търси осъвременяване и модернизиране на концепцията за обучение на персонала в ГДИН. Предвижда се новият учебен център да е с капацитет до 100 обучаеми.

По време на инспекцията министър Зарков бе придружаван от ресорния заместник-министър Мария ПавловаМария Павлова Мария Павлова е служебен министър на правосъдието в кабинета на Огнян Герджиков. Родена е и главния директор на ГДИН гл. комисар Ивайло Йорданов, които по-късно през деня ще посетят затвора в Ловеч.

Константин Тодоров
660 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
PaulaFox

2022.10.10 | 17:06

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

2022.10.10 | 14:53

1
Нека поразгледа да види къде му предстои да отседне.

Добави коментар

Водещи новини