Издирваният за убийството на Станка Марангозова хванат в метрото в Берлин

  • 06 октомври 2022 15:12

  • 3633
  • 3
© Novini.bg

След установяване и задържане на територията на Германия, вчера на българските власти бе предаден Иво Масларов. Той е обвинен за извършено убийство на 10 окромври 2019 г. в съучастие с три лица. Това заяви Евгения Деянова, говорител на военно- окръжна прокуратура.

Тя припомни, че става въпрос за случая с жертвата Станка Марангозова. 

В хода на досъдебното производство същият се беше укрил, което стана повод да бъде обявен за национално издирване, впоследствие за международно, беше ангажиран Интерпол. По-късно беше издадена и европейска заповед за арест. Издадена е и европейска заповед за разследване от наблюдаващия прокурор към Военно-окръжна прокуратура, каза още тя.

Докараха поръчителя на убийството на банкерката Станка Марангозова

Беше приложен целия инструментариум с оглед установяването на неговото местонахождение, задържането му и предаването му на българските власти. Той беше транспортиран със самолетен полет. В момента е настанен в ареста на Национална следствена служба, добави Деянова. 

По думите и днес е бил извършен разпит на Иво Масларов. И добави, че предстои внасяне на искане за постоянно задържане под стража. 

Укриването му е продължило повече от година. Масларов е бил заловен в метрото в Берлин при извършена проверка, при което е задържан и предаден, уточни Деянова. 

Кирил Пейчинов наблюдаващ прокурор по делото посочи, че по случая е подвдигнато обвинение и на офицера от НСО Борис Иванов. И добави, че той има също обвинение като подбудител и помагач на физическия извършител.

Делото е все още в етапа на досъдебното производство. Има повдигнати обвинения и за участие в престъпна група с цел разпространение на наркотици, уточни Пейчинов.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
3633 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
PaulaFox

2022.10.06 | 15:45

3
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062
Новини бг

2022.10.06 | 15:38

2
Информация от, преди два дена.
Жгкдззцз...

2022.10.06 | 15:37

1
Эжгнвммч.

Добави коментар

Водещи новини