Общото събрание на следователите от НСлС подкрепи Борислав Сарафов за шеф на националното следствие

  • 04 октомври 2022 17:22

  • 975
  • 2
Общото събрание на следователите от НСлС подкрепи Борислав Сарафов за шеф на националното следствие
©
Слушай новината Слушай новината

Днес, 04.10.2022 г., се проведе Общо събрание на следователите от Националната следствена служба (НСлС), на което бе обсъдено предложението за издигане на кандидатурата на зам.-главния прокурор Борислав Сарафов за втори мандат като директор на НСлС.

На 26.09.2022 г. на основание чл. 174, ал.1, предл.1 от Закона за съдебната власт (ЗСВ) главният прокурор Иван Гешев и членовете на Прокурорската колегия на ВСС Светлана Бошнакова, Огнян Дамянов и Йордан Стоев предложиха Борислав Сарафов за втори мандат. Общото събрание на НСлС бе проведено по аналогия на принципа на съдийското самоуправление, залегнал в ЗСВ, с цел и следователите да направят свои предложения за кандидати.

На събитието присъстваха главният прокурор Иван Гешев и служебният заместник правосъден министър Мария Павлова, съобщават от пресцентъра на Прокуратурата.

Внесоха кандидатурата на Борислав Сарафов за шеф на националното следствие

Павлова благодари за поканата на следователите от името на служебния министър на правосъдието Крум Зарков и уточни, че той е бил възпрепятстван от неотложен служебен ангажимент да присъства на Общото събрание. Главният прокурор Иван Гешев приветства идеята за провеждането на Общо събрание на следователите от НСлС, на което да се чуе мнението им.

„Аз съм тук от уважение към колегите, от уважение към вас. Оценката на ръководството на прокуратурата е, че когато нещо работи добре, няма смисъл да се променя, може само да се подобрява. Тя се отразява и във внесеното от мен и още трима колеги предложение в Прокурорската колегия на ВСС Борислав Сарафов да бъде предложен за втори мандат като директор на НСлС. Няма пречка да има и други кандидати“, заяви главният прокурор.

В изказванията си следователите изтъкнаха, че Сарафов е допринесъл за подобряване на работата на НСлС.

„Преди нашите проблеми се обсъждаха само кулоарно, но обликът на службата изцяло се промени. Сарафов допринесе за издигането на авторитета ѝ“, заяви следовател Бисерка Стоянова.

„Бързото и качествено разследване, което провеждаме, ни дава облик като най-елитната структура за разследване по най-тежките дела, заредени не само с фактическа и правна сложност, но дори с емоционален заряд. Благодаря ви за доверието, колеги. В тази служба намерих не само колеги, намерих и приятели, и съмишленици. Именно затова с вълнение ви благодаря за ежедневния ви професионализъм. Уважавам ви дълбоко“, обърна се към колегите си Сарафов.

След гласуване Общото събрание на следователите от НСлС единодушно подкрепи номинацията на Борислав Сарафов за втори мандат като директор на службата.

Мая Йорданова
975 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
PaulaFox

2022.10.04 | 22:42

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

2022.10.04 | 19:34

1
затова ще има реформи

Добави коментар

Водещи новини