Повдигнаха обвинения на петима души за трафик на мигранти от Сирия, Мароко и Афганистан

  • 21 септември 2022 16:40

  • 225
  • 1
Повдигнаха обвинения на петима души за трафик на мигранти от Сирия, Мароко и Афганистан
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняеми 29-годишен гражданин на Сирия, със статут на постоянно пребиваващ в България, и 40-годишен български гражданин за съучастие в подпомагане на четирима граждани на Сирия, всички мъже, да пребивават незаконно в страната ни, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 675

Задържаните им осигурили подслон в Пловдив на 24 май тази година. 

Спрямо сириеца е повдигнато обвинение и за това, че от неустановена дата през месец септември  до 20 септември на територията на Пловдив и на Средец, обл. Бургас, като подбудител, умишлено склонил 29-годишна жена и 39-годишен български граждани, да подпомогнат 20 чужденци да пребивават и преминат незаконно в страната. Те са граждани на Сирия, Афганистан и Мароко, сред тях има две деца – на 3 г. и на 14 г. Като помагач е задържан и 36-годишен българин.

Откриха мигранти в лозя край карнобатско село

Петимата обвиняеми са задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.  Предстои Районна прокуратура – Пловдив да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.

За срок от 24 часа по Закона за МВР са били задържани още седем лица на 20 септември. Те са били разпитани като свидетели, след което освободени. И в момента продължават активните действия по разследването.  

Вчера от държавното обвинение съобщиха пред журналисти за 12 души, задържани в Пловдив, Харманли, Хасково и Средец при акция на полицията и прокуратурата срещу трафика на мигранти.

Мая Йорданова
225 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.09.21 | 19:44

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини