9 души са задържани за трафик на мигранти в Сливен, Бургас и Ямбол

  • 20 септември 2022 14:22

  • 369
  • 0
© бТВ
Слушай новината Слушай новината

Девет души са задържани за трафик на мигранти в Сливен, Бургас и Ямбол, обявиха на брифинг от Окръжната прокуратура в Сливен.

Полицията залови нелегални мигранти в София, шофьорът бил без книжка

“С помощта на автомобили групата е извършила незаконно подпомагане на чужденци да пребивават и преминават през територията на страната срещу заплащане. При проведена мащабна специализирана полицейска операция са установени участниците в групата и са задържани. Петима от тях са с мерки за неотклонение за 72 часа "задържане под стража". Извършени са множество процесуално следствени действия на адреси, обитавани от лицата в групата, като са иззети 10 автомобила, множество други вещи и парични средства, с които участниците разполагали”, посочиха от държавното обвинение.

Иззети са и множество регистрационни табели. За момента не е ясно какви пари са взимани от мигрантите. Групата е действала от началото на годината. Задържаните са от област Сливен, оказали са съпротива на властите. 

Няма доказателства, че полицейски служители са участвали в схемата. При задържането са установени 19 мигранти, които са били транспортирани към тогавашния момент. Те са основно мъже на възраст 18-20 години.

Теодора Павлова
369 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини