В Бургас установяват психичното състояние на подсъдим, пробол 16 пъти с нож ученичка

  • 07 септември 2022 14:40

  • 1035
  • 1
В Бургас установяват психичното състояние на подсъдим, пробол 16 пъти с нож ученичка
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Комплексна съдебно-психиатрична и психологична експертиза ще установява състоянието на подсъдимия Иван Кокинов, пробол 16 пъти с нож ученичка. Експертизата, която да отговори дали към настоящия момент Кокинов страда от тежко психично заболяване, назначи Окръжният съд в Бургас.

Трябва да се установи дали състоянието на подсъдимия пречи на провеждането на наказателното производство и на възможността да участва пълноценно в него и да защитава правата и законните си интереси, посочиха от съда.

Кокинов е подсъдим за опит за убийство. Той беше задържан миналата година, след като на улица "Транспортна", в близост до Гробищния парк в Бургас, направил опит умишлено да умъртви С.Ф., чрез нанасяне на 16 прободни и прорезни рани по тялото й. 

Днес Окръжният съд в Бургас проведе разпоредително заседание по делото. Магистратите посочиха, че деянието е извършено с особена жестокост и е останало недовършено, поради независещи от дееца причини.

Пияни скандалджии размахват нож и постолет във Велико Търново

Съдът конституира пострадалата като граждански ищец и частен обвинител. 

Следващото заседание по делото е насрочено за 8 ноември.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
1035 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Гост

2022.09.07 | 15:13

1
Такива да ги дерат живи на стадионите, за да гледат останалите какво ще им се случи, ако правят подпбно престъпления, само така ще се оправим

Добави коментар

Водещи новини