Остават в ареста четирима от обвиняемите за незаконни регистрации на крадени автомобили

  • 18 август 2022 21:08

  • 2134
  • 3
Остават в ареста четирима от обвиняемите за незаконни регистрации на крадени автомобили
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Окръжният съд в Бургас остави в ареста четирима от общо шестимата обвиняеми за незаконни регистрации на крадени автомобили. С постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" остават Стоян Атанасов, Иван Киров, Николай Найденов и брат му Димитър Найденов.

Те поискаха от съда по-леки мерки, но исканията им останаха без уважение. 

Другите двама членове на групата са с наложена мярка "подписка" и забрана за напускане на страната. Сред шестимата обвиняеми има жена. 

Всички са привлечени към наказателна отговорност за участие в организирана престъпна група, занимаваща се с регистрация и продажба на луксозни автомобили, които са били предмет на престъпления в България и чужбина. На автомобилите са били променяни идентификационните номера на рамата, а след това са регистрирани в сектор "Пътна полиция" при Областната дирекция на МВР-Бургас с неистински документи, с цел последваща продажба.

Участниците в групата бяха задържани при специализирана полицейска операция на 17 август в Бургас. За ръководител на групата е сочен Стоян Атанасов.

Ето я бандата, пласирала крадени луксозни автомобили в Бургас

Общо 39 автомобила са били предмет от престъпна дейност. Общата им приблизителна стойност възлиза на 4 милиона лева. Обвиняемите са се занимавали с незаконната дейност от ноември 2020 г. Целта им е била да пласират луксозните автомобили в Турция и страните от Близкия изток.

Виолета Симеонова
2134 3

Коментари 3

Добави коментар
ШИБАМ ЧЕРВЕНИ ЛУМПЕНИ

2022.08.18 | 22:24

1
РАШО ДАМАДЖАНЪ СПА ПИЯН ЦЯЛА ГОДИНА ..., А ИСТИНСКАТА ПОЛИЦИЯ РАБОТИШЕ ПРЕЗ ЦЯЛОТО ВРЕМЕ ..

2022.08.19 | 04:54

2
А нашиба ли тиквуня, той най големият червен лумпен.

2022.08.19 | 06:55

3
Тази банда не е само шест човека

Добави коментар

Водещи новини