ВАС е отменил заповедта на Бойко Рашков за уволнението на шефа на "Вътрешна сигурност" Стефчо Банков

  • 15 август 2022 10:03

  • 904
  • 3
ВАС е отменил заповедта на Бойко Рашков за уволнението на шефа на "Вътрешна сигурност" Стефчо Банков
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Върховният административен съд е отменил заповедта на Бойко РашковБойко РашковРашков е роден на 28 септември 1954 г. в с. Огняново, област Благоевград. Завършва право в Софийския за уволнението на шефа на "Вътрешна сигурност" Стефчо Банков.

Съдия Цветанка Паунова приема, че правото на защита на Банков е нарушено, тъй като той не е изслушан от министъра, нито са приети неговите обяснения преди издаването на заповедта за уволнение.

Според съда това е достатъчно, за да се приеме, че заповедта е издадена незаконно. Съдия Паунова се спира и на мотивите, а именно, че с изказванията си срещу Бойко РашковБойко РашковРашков е роден на 28 септември 1954 г. в с. Огняново, област Благоевград. Завършва право в Софийския Банков е уронил престижа на МВР. Съдът приема, че изразяването на мнение е конституционно право на Банков. Освен това той е критикувал действия на Бойко РашковБойко РашковРашков е роден на 28 септември 1954 г. в с. Огняново, област Благоевград. Завършва право в Софийския, а не се е изказвал срещу институцията. Банков е направил тези изказвания в лично, а не в служебно качество, съобщава БНТ.

ВАС позволи използването на електронен подпис във връзка с подготовката на документи за изборите

Съдът реши още, че изказаното от него мнение не само не противоречи на моралните и етичните норми, ами е и защитено от Конституцията.

Решението може да бъде обжалвано, но до този момент това не е направено.

Росица Валентинова
904 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2022.08.15 | 11:03

3
Че то имали нещо, което тоя отявлен пияндурник - Дамаджаната - да е направил и да не е отменено от съда? сега ще се опитат да го скрият зад депутатски имунитет ама Перничани трябва да му го нафърфорят изодзадзе на изборите.

2022.08.15 | 10:44

2
ама на първо четене! то големия келепир от него. отдавна мвр трябваше да се отърве от него. интригант!
dhz

2022.08.15 | 10:26

1
Дамаджаната заслужава да го вкарат в следственият при лилавите маймуни, за да му пръснат мазната, охранена халка!!!

Добави коментар

Водещи новини