В ареста остава мъж, обвиняем за нарушаване на заповед за защита от домашно насилие

  • 10 август 2022 17:19

  • 587
  • 0
В ареста остава мъж, обвиняем за нарушаване на заповед за защита от домашно насилие
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Районният съд в Стара Загора е наложил най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ на 48-годишния В.В., обвинен в нарушаване на заповед за защита от домашно насилие. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура в Пловдив.

В хода на образуваното срещу В.В. досъдебно производство е установено, че трябва да се въздържа от домашно насилие спрямо бившата си съпруга. Наложена му е била забрана да приближава жената на домашния и служебния ѝ адрес. На 25 и 26 юли т.г. мъжът не изпълнил заповедта, като отишъл до дома на пострадалата, активно търсел контакт с нея, причаквал я във входа на жилищната кооперация. Поради тези действия на В.В. са сигнализирани органите на полицията и той е задържан.

Престъплението, за което е привлечен в качеството на обвиняем и е задържан В.В., се наказва с лишаване от свобода от една до пет години.

В.В. е криминално проявен и двукратно осъждан за същите по вид престъпления. Въпреки наложените наказания той продължавал да не изпълнява издадената Заповед за защита от домашно насилие.

Вкарват в затвора мъж, нарушил повторно заповед за защита от домашно насилие

Районен съд-Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че В.В. е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем, и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Наложената мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжния съд в Стара Загора.

Константин Тодоров
587 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини