Бивш депутат от ГЕРБ-СДС подаде сигнал в прокуратурата срещу бившия областен управител на Варна

  • 09 август 2022 20:37

  • 2634
  • 1
Бивш депутат от ГЕРБ-СДС подаде сигнал в прокуратурата срещу бившия областен управител на Варна
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Депутатът от ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на от 47-ото Народно събрание Бранимир Балачев подаде сигнал в Окръжната прокуратура във Варна с искане да се провери работата на бившия областен управител на крайморския град Благомир Коцев, съобщиха днес от пресцентъра на политическата централа.

Юристът Балачев иска държавните обвинители да уточнят дали, докато е бил на поста, Коцев е сключил договор срещу 10 хил. лева месечно с частна адвокатска кантора при наличие на правен отдел в администрацията, която е ръководел. Прокуратурата трябва да провери дали по този начин не е допуснато разхищение на държавни средства.

В подадения сигнал Балачев поставя въпрос дали от сметката на Областната управа се плаща за рекламиране на частен комплекс-ресторант във Варна в социалните мрежи. Освен това, прокуратурата трябва да уточни дали заведението ползва държавни терени в района и какви наемни цени плаща за това. Балачев иска да се провери още дали служители на частния комплекс са назначавани на работа в Областната администрация и нарушаван ли е по този начин Законът за държавния служител. В сигнала се посочва, че трябва да бъдат проверени разпоредителните сделки, направени в Областната управа при управлението на Благомир Коцев, и дали има допуснати нарушения при тяхното осъществяване.

ГЕРБ/СДС: Областният управител на Варна блокира парите на общината без законови основания

Константин Тодоров
2634 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Williana

2022.08.10 | 02:57

1
АЗ МРАЗЯ АНТОНИЯ АЗ СЪМ АНТОНИЯ!

Добави коментар

Водещи новини