Разградчанин, издирван от прокуратурата в Австрия, остава в ареста до екстрадацията му

  • 09 август 2022 16:28

  • 1171
  • 0
Разградчанин, издирван от прокуратурата в Австрия, остава в ареста до екстрадацията му
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

Разградчанин, издирван от прокуратурата в Австрия, остава в ареста до екстрадацията му, съобщиха от Окръжния съд в Разград.

Мярката за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 30-годишния мъж с постоянен и настоящ адрес в лудогорския град, е определена днес от състав на Разградския съд.

Той е обявен за международно издирване от Прокуратурата при съда в гр. Айзенщат (Eisenstadt) в Република Австрия въз основа на Европейска заповед за арест (EЗА) за участие в организирана престъпна група и подпомагане на незаконна миграция - влизане и пребиваване на територията на Република Австрия. Същият е бил установен и задържан на 6 август в Разград от органите на реда.

За извършените от него престъпления австрийското законодателство предвижда от една до 10 години „лишаване от свобода“. Деянията съставляват престъпления от общ характер и според българското законодателство. 

Прокуратурата търси съдействие от британските власти по дело за блудство

Съдебният състав съобрази представените доказателства и становища, и прецени, че искането за постоянното задържане на лицето е съобразено с всички законови изисквания. Престъпленията са тежки умишлени, наказуеми както по австрийския, така и по българския Наказателен кодекс. От справката за съдимост на издирвания е видно, че същият е осъждан многократно. Съществува и потенциална опасност да се укрие предвид честите му пътувания извън България, посочват от съдебната институция.

Определението на съда може да се обжалва пред Апелативния съд във Варна.

Константин Тодоров
1171 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини