БАБХ готви нови дела срещу "Евролаб"

  • 09 август 2022 10:26

  • 1028
  • 1
БАБХ готви нови дела срещу "Евролаб"
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

В договора с "Евролаб" и взаимоотношенията през годините имаме още безкрайно много аргументи, които предстои в близките дни да реализиране със съдебни актове. Това каза председателят на Агенцията по храните професор Христо Даскалов в предаването "Преди всички" по БНР. 

Той допълни, че е "сигурен", че в съда ще бъде обжалвана и новата му заповед, с която отново на практика трябва да се спре товаренето и разтоварването на "Капитан Андреево" от страна на фирмата. На границата всичко е спокойно, категоричен е той.

Всичко си е абсолютно нормално, нямаме задържане на камиони, няма недоволство от вносителите и износителите. Нямам никакви сигнали, че има някакво безредие отново или, че имаме някаква атака отново. посочи председателят на БАБХ. 

Шефът на БАБХ: Представители на "Евролаб" ни пречеха да работим на "Капитан Андреево"

Даскалов коментира и претенциите на асоциацията "Български пипер", които се заканват да съдят държавата заради претърпени загуби.

Техните претенции всъщност са към фирмата. Те имат много богат опит с тази фирма и с нейните похвати и те са го написали официално до нас. Имаме такова писмо. Много хубаво е да се заслушаме в техните аргументи и, когато някой нас ни атакува, че си вършим работата, не е лошо да погледнем реалния бизнес как реагира. И от турска страна намираме много разбираме. Имаме официални сигнали, вече два, които сме ги получили, където те ни дават и основание за това, че и те са имали доста проблеми с тази фирма и с начина, по който те са оперирали на нашата граница. отбеляза Даскалов. 

Режим на достъп до границата ще "бъде много прецизиран" и ще бъде ограничен "само до тези, които имат действително какво да правят там".

За одита от страна на ЕК, Даскалов поясни, че предварителните доклади излизат не по-рано от 2 до 3 месеца след извършването на одита – тоест към края на септември, а финалният доклад – към края на годината.

Сайтът на Агенцията все още не е достъпен, но ще има "абсолютно нов сайт, модерен и максимално защитен от хакерски атаки". Пораженията по ветеринарната системата ВетИС (VetIS) са "минимални" и данните от нея се прехвърлят на облака на правителството.

Кибератака удари част от електронните услуги на БАБХ

Даскалов не отговори категорично дали ще се кандидатира за депутат.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
1028 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Росен

2022.08.09 | 11:21

1
Мутрите от " Златния гьол" се отчитат на Б.Борисов. И кой сключва договори в днешно време за срок от 10 г.?

Добави коментар

Водещи новини