Пияната плевенчанка, блъснала патрулка, остава в ареста след решение на Апелативния съд

  • 21 юли 2022 14:32

  • 471
  • 0
Пияната плевенчанка, блъснала патрулка, остава в ареста след решение на Апелативния съд
© bulphoto (архив)
Слушай новината Слушай новината

Апелативният съд във Велико Търново (ВТАС) е потвърдил наложената от Окръжния съд (ОС) в Плевен най-тежка мярка за неотклонение "задържане под стража" за плевенчанката, която шофира пияна и блъсна полицейски патрулен автомобил, съобщават от пресцентъра на великотърновския съд.

Заседание по делото, след обжалване от защитника на подсъдимата на определението на съда в Плевен, е проведено днес. 

Плевенчанката, шофирала крадена кола с 3.77 промила, е била осъждана и преди

"Съставът на Апелативен съд – Велико Търново намира жалбата за неоснователна, като сочи в мотивите си, че макар разследването да е в начален етап, към настоящия момент са събрани достатъчно доказателства, за да може да се направи обосновано предположение относно авторството на деянията“, се посочва в прессъобщението на ВТАС. Според въззивния съд, правилно ОС-Плевен е приел, че е налице реална опасност обвиняемата да се укрие или да извърши престъпление. 

Определението на ВТАС е окончателно.  

28-годишната Г.Н. е привлечена като обвиняема за това, че на 11 юли в плевенския квартал "Сторгозия" е шофирала открадната кола, неправоспособна и с 3,77 промила алкохол, като е блъснала две паркирани коли, както и полицейския автомобил, с който униформените са се опитали да я спрат. 

Повдигнатото обвинение от Окръжна прокуратура – Плевен срещу 28-годишната жена е за причиняване на значителни имуществени вреди при пътно-транспортно произшествие в условията на продължавано престъпление, шофиране в нетрезво състояние с над 1,2 промила алкохол в кръвта и противозаконно отнемане на автомобил.  

Мая Йорданова
471 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини