Апелативният прокурор на Варна бе избран за член на ВСС

  • 10 юли 2022 19:58

  • 472
  • 2
Апелативният прокурор на Варна бе избран за член на ВСС
© Novini.bg
Слушай новината Слушай новината

Общото събрание на прокурорите избра и четвъртия си представител в новия състав на Висшия съдебен съвет.

При второто гласуване най-много гласове получи апелативният прокурор на Варна Владимир Чавдаров.

Гласували са 952 от имащите право на глас 1538 прокурори. Общият брой на подадените действителни гласове е 918 броя, като са регистрирани 3 недействителни бюлетини – 2 от електронното гласуване и 1 хартиена бюлетина.

Продължава изборът на представители на прокурорите във ВСС

От действителните бюлетини, подадени в избирателните секции, гласовете за другите четирима кандидати са разпределени по следния начин: Пламен Петков – прокурор в СРП - 168 гласа; Станислав Стойков – прокурор в СГП – 160 гласа; Николай Любенов – прокурор при ВКП, завеждащ отдел 03 „Съдебен“ – 91 гласа; Димитринка Шкодрова-Георгиева – заместник окръжен прокурор на Окръжна прокуратура – Ямбол – 73 гласа.

За членове на Висшия съдебен съвет от Прокурорската колегия са избрани Красимира Филипова – заместник-главен прокурор при Върховна касационна прокуратура, Владимир Николов - окръжен прокурор на Окръжна прокуратура – Плевен, Добринка Калчева - прокурор в Апелативна прокуратура – Пловдив и Владимир Чавдаров - апелативен прокурор на Апелативна прокуратура – Варна. 

С избора на прокурорите професионалната квота в Съвета е запълнена изцяло, след като своя избор предишните седмици направиха съдиите и следователите. Новият състав на съвета трябва да поеме функциите си в началото на октомври, но парламентът все още не е започнал процедурата за избор на своята квота, която също се състои от 11 представители.

Мая Йорданова
472 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
баба гицка

2022.07.10 | 20:40

1
управител на Варна от ПП Благомир Коцев е педи - няма право да затваря крайбрежната алея за автомобили - тя е дълга повече от 3 км. и участъка който затваря само пречи на неговия пи ар
За промяна мислит само Харвард, Харвард над Бъгари

2022.07.10 | 20:47

2
У нас живее бивш полицай, който твърдеше, че е работил в ДАНС, живее без регистрация, а като дойде на власт Петков стана депутат - електоратът му е циганин в боклука и наркодилъри, но сега има имунитет и може прави каквото иска. На мястото на Петков влезе Василев - същото дупе, само в профил. България ще се удави в криминал и наркотици с такива независими народни депутати. Само пълното преизбиране ще спаси държавата.

Добави коментар

Водещи новини