ВАС обяви за нищожно разрешение за експериментално горене на отпадъци в ТЕЦ "Бобов дол"

  • 06 юли 2022 16:23

  • 455
  • 1
ВАС обяви за нищожно разрешение за експериментално горене на отпадъци в ТЕЦ "Бобов дол"
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Върховният административен съд потвърди решение на Административен съд София – град по казус с експериментално изгаряне на модифицирани горива, получени от отпадъци с неопасни свойства в съществуващата горивна инсталация на ТЕЦ „Бобов дол“.

Предмет на съдебния спор е съдържанието на Писмо с изх. № 26-00-239/14.08.2018 г., издадено от зам.-министъра на околната среда и водите. С него ТЕЦ „Бобов дол“ е информиран, че може да проведе експеримента без предварително поставяне на специални условия в Комплексното разрешително по отношение на горивните съоръжения, които ще се използват. В т. 1 до 6 от писмото са описани условията, при които може да се извърши експерименталното изгаряне на въпросните отпадъци. 

Грийнпийс за ТЕЦ „Бобов дол“: Системни нарушители са

Върховните магистрати потвърждават преценката на първоинстанционния административен съд, че заради поисканото от ТЕЦ "Бобов дол" изменение на инсталацията, независимо че горенето е пробно, единствено министърът на околната среда и водите е компетентен да даде подобно разрешение, а не зам.-министъра, съобщиха от пресцентъра на ВАС.

Филип Епитропов
455 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.07.06 | 16:34

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини