Йоан Матев: Не знам защо от съда не са ме открили, никой не ме е търсил

  • 29 юни 2022 19:27

  • 1859
  • 3
Йоан Матев: Не знам защо от съда не са ме открили, никой не ме е търсил
© bulphoto (архив)
Слушай новината Слушай новината

Софийският апелативен съд не успя да открие и да връчи призовка на Йоан Матев. Той е подсъдим за убийството в Борисовата градина на Георги Игнатов. Прокуратурата обжалва решението на градския съд, който призна Матев за невинен.

Делото в апелативния съд днес не започна, защото Матев, майка му, която е негов защитник и адвокат Ина Лулчева не влязоха в зала. По-късно стана ясно, че Йоан Матев и майка му не са открити от призовкарите, а адвокат Лулчева е в отпуск.

Подсъдимият заяви пред БТВ, че не го е търсил никой.

Отложиха делото срещу Йоан Матев, неоткриваем е

“Не знам защо не са ме открили при положение, че една година изтърпявах мярка за неотклонение „домашен арест“ и всички органи на МВР, специално 8 районно са ме проверявали и знаят адреса, на който живея“, заяви той пред медията.

Матев увери, че ще се яви на делото на 14 юли.

Близките на жертвата Георги Игнатов отново настояха за справедливост.

„Няма да коментирам механизмите за такъв вид уведомление. На тази втора инстанция трябва да се случат нещата, възможно най-скоро и най-бързо Йоан Матев да бъде признат за виновен“, заяви роднината на Георги Игнатов Илия Георгиев.

Мая Йорданова
1859 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Коко

2022.06.29 | 23:32

3
По бързата процедура. Доживотна и край с тия глупости!
Коалиция на Петков Срам за България

2022.06.29 | 21:55

2
В нашата къща живее бивш полицай, нерегистриран на истинския си адрес, който беше уволнен от полицията за изнудване и измама, но с идването на Петков стана депутат - видя електората си, това са цигани за боклук и наркодилъри, но има имунитет, може да прави каквото си иска - и това е член на правителството на България, коалиция Петков.
dimitar penev

2022.06.29 | 19:46

1
Toya zashto ne mu slojat grivnata!

Добави коментар

Водещи новини