Оставиха в ареста турския гражданин, обвинен в притежание на наркотици на стойност 66 хиляди лева

  • 16 юни 2022 15:38

  • 1432
  • 0
Оставиха в ареста турския гражданин, обвинен в притежание на наркотици на стойност 66 хиляди лева
© gettyimages

Апелативният съд в Пловдив потвърди определението на Пловдивския окръжен съд, като остави в ареста турския гражданин, обвинен в притежание на три вида наркотици на обща стойност 66 142 лв., с цел разпространение, съобщават от пресцентъра на съда.

Той е задържан на 6 юни на ул. „Васил Левски“, един от входовете на Пловдив, след специализирана полицейска операция. При проверката на управлявания от него лек автомобил „Форд“ под шофьорската седалка били намерени и иззети две торби с общо 965 грама хероин. По-късно, от жилището, което било наето от обвиняемия, били иззети 2972 грама марихуана, а от ползвания от него друг лек автомобил - „Порше“, - пет пакетчета с общо 0.563 грама кокаин.

Хванаха турски гражданин с три вида дрога в Пловдив

Пловдивският апелативен съд сподели съображенията на първоинстанционния съд за наличие на обосновано предположение за извършване на престъплението от страна на обвиняемия. Беше преценено като неприемливо неговото твърдение, че не знаел какви точно предмети се намират в негово владение. Съдът намери, че има опасност от укриване и извършване на престъпление, като се позова на тежкото обвинение и очакваното високо наказание, което би могло да го мотивира да се отклони от наказателно преследване. 

Апелативният съд заключи, че сериозният интензитет на споменатите опасности прави неподходяща претендираната мярка за неотклонение „домашен арест“.

Определението на Апелативния съд е окончателно.

Мая Йорданова
1432 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини