Италия екстрадира у нас Виктор Спига, обвинен за убийството на Алена Щерк

  • 15 юни 2022 20:04

  • 1578
  • 2
Италия екстрадира у нас Виктор Спига, обвинен за убийството на Алена Щерк
© bulphoto
Слушай новината Слушай новината

Обвиненият за убийството на Алена Щерк – Виктор Спига беше екстрадиран от Италия. Предстои да му бъде определена мярката за неотклонение. 

„Мъката е изключително голяма. Бях много съпричастна, когато чувах за родител да погребва дете. Страхопочитание изпитвах, необяснимо беше за мен как се издържа такова нещо, а сега на мене ми се случи. Много боли“, разказа пред БТВ майката на Алена Щерк.

Убиецът на Алена Щерк: Екстрадират Виктор Спига на 15 юни

47-годишната Щерк изчезна преди 20-на дни от дома си в квартал „Бояна“. Два дни беше в неизвестност, след което тялото й беше открито край незаконно сметище близо до Радомир.

Уликите отведоха разследващите до бившият й приятел. Според разследващите, след като е сложил край на живота й по мъчителен начин, той е транспортирал тялото с личната й кола. След това бяга в Италия.

Убийството е извършено с особена жестокост. Има много доказателства, подчертават от прокуратурата.

„Предвиденото в закона наказание за това престъпление е лишаване от свобода за 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. Предаването на Виктор Спига от съдебните власти в Италия е направено под условия, че ако същият бъде осъден у нас и му бъде наложено наказание лишаване от свобода, той следва да бъде върнат в Италия, където да изтърпи наложеното му наказание“, обясни Десислава Петрова, СГП.

Убитата жена е щадяла близките си и не е споделяла, че е жертва на тормоз от страна на Спига. Няма и официален сигнал срещу него.

„Ние не го харесвахме, но казахме, че това е нейният избор“, споделя почернената майка.

 

Утре на Спига ще бъде повдигнато обвинение и ще му бъде определена мярка за неотклонение.

Мая Йорданова
1578 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Росен

2022.06.16 | 07:25

2
Спида убил Щерк. Ква са тия тия индианци ли??

2022.06.15 | 20:38

1
Трябва да го убият този жабар. Живот за живот.

Добави коментар

Водещи новини