Министър Йорданова се срещна с Лаура Кьовеши

  • 10 юни 2022 15:40

  • 885
  • 4
Министър Йорданова се срещна с Лаура Кьовеши
© МП
Слушай новината Слушай новината

Министърът на правосъдието Надежда ЙордановаНадежда ЙордановаНадежда Йорданова завършва право в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. обсъди с европейския прокурор Лаура КьовешиЛаура КьовешиЛаура Кодруца Кьовеши е родена на 15 май 1973 г. В периода от 15 септември 1995 г. до 1 май 1999 г. Кьовеши е промените в Закона за съдебната власт във връзка с подобряване на условията за работа на Европейските делегирани прокурори в България и осигуряване на финансова самостоятелност на Службата.

На двустранната среща, проведена днес в Люксембург, като положителна стъпка беше оценено разширяването на кръга на органите (прокурори от всички нива), които да правят предложения за прехвърляне на дела от компетентност на европейската прокуратура. Коментирана бе необходимостта от провеждане на избор за още български делегирани прокурори, тъй като действащите са доста натоварени. В момента те работят активно по 80 образувани производства. 

Министър Йорданова ще участва в заседанието на Съвет "Правосъдие и вътрешни работи"

Обсъдени бяха и въпроси относно ефективното прилагане на Регламента за европейската прокуратура и евентуални бъдещи промени в Европейската правна рамка. Лаура КьовешиЛаура КьовешиЛаура Кодруца Кьовеши е родена на 15 май 1973 г. В периода от 15 септември 1995 г. до 1 май 1999 г. Кьовеши е изрази задоволство от предприетите от българската страна стъпки и очакване те скоро да намерят решение с приемане на законодателството от Народното събрание. 

По време на посещението си в Люксембург министър Йорданова разговаря и с председателя на Съда на ЕС Куун Ленартс. Те обсъдиха въпроси, свързани с делата по преюдициални запитвания и ролята на юриспруденцията на Съда. Министър Йорданова запозна Куун Ленартс с реформата в България на програмата за юридическо образование на висшите учебни заведения по отношение задълбочаване на познанията по Европейско право и практиката на Съда на ЕС.

Филип Епитропов
885 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2022.06.10 | 17:05

4
Е, хайде като за последно. Да забрави вече за командировки, мерцедеси, заплати и пак да си стане секретарка на Мравояда. Нещо си беше повярвала, че е нещо повече от една треторазрядна секлецарка на Ицо Ма.дж.о.то. Обаче в нещо направо се оказа пророк като заяви, че цитирам ...обаче мандата на главния пр.ок.у.р.о.р ще е много по дълъг от моя ...Позна - ма. Позна.
Умник Гюро

2022.06.10 | 16:54

3
Единствен начин за България да оцелее, е да се приеме нов Закон за Защита на Държавата: по подобие на ЗЗД отпреди 1944г., измислен и въведен от великия български учен-археолог и политик, професор Богдан Филов. Този закон ще ни предпази от сатанистите-глобалисти и комунистическите престъпници.
Гост

2022.06.10 | 16:08

2
Две праскини
Диди

2022.06.10 | 16:06

1
Тази Кьовеши залитна много по червеното. Взе цялото крадливо племе на БСП под крилото си.

Добави коментар

Водещи новини