Въпреки заканите и заплахите от министър Радостин Василев, съдът реши - ресторант 101 Bar and Dinner работи отново

  • 09 юни 2022 15:10

  • 10030
  • 7
©

3 дни след незаконното затваряне на ресторант 101 Bar and Dinner, съдът реши - заведението отново работи! Определението е окончателно и не подлежи на обжалване. 

Това става ясно от позиция на собствениците на известния ресторант, която публикуваме без редакторска намеса:

"Акцията на органите на приходната агенция в ресторант 101 Bar and Dinner е част от масирани проверки на редица институции (сред които дори ДНСК по искане на заместник - министър за обстоятелствена проверка в най-кратък срок), след подаден сигнал от заведението на 04.04.2022 г. до СРП срещу действащ министър и предоставянето на видео материали от заведението на икономическа полиция. 

НАП запечата известно столично заведение

За институционален тормоз бяхме подготвени от въпросния министър (Радостин ВасилевРадостин ВасилевРадостин Василев е завършил “Право” в Софийския университет „Св. Климент - бел.ред.) още след негово интервю пред Сашо Диков по телевизия „Евроком“ на 13.05.2022 г., където министърът възмутено заяви, че срещу него е подаден сигнал и че ще впрегне всички държавни институции да раздават справедливост, като заяви, че предстоят „разпити“ и „изземвания“ с цел да се затвори заведението. Ето какво още каза в интервюто въпросният министър:

„И сега правим пълна проверка и ако има нарушения прекратяваме договора и освобождават обекта. Това правим. Има ли, няма ли връщане.“

„Подал съм до ГДБОП сигнали, сега ще ги разпитват, започват да ги изземват нещата.“

„Държавата поетапно влиза в своите функции.“

За 6 поредни дни в ресторант 101 Bar and Dinner са извършени 10 проверки - „явни“ и като „таен клиент“ от 22 служители на НАП. Не е установено укриване на приходи, напротив видно от съставените протоколи за направените контролни покупки е издаден касов бон. Данните във фискалното устройство напълно съответстват с данните в касовата книга, дневните отчети, както и с подадените месечни справки към НАП.

Затварянето на 101 Bar and Dinner е мотивирано от НАП с цитирам „следва да се защитят особено важни държавни интереси“. Неистина е и твърдението на господин Спецов в национален ефир, че има много други заведения затворени при такива обстоятелства.

Съда отменя мярката като я определя като неоснователна и незаконосъобразна и ОСЪЖДА НАП да заплати сумата от 650 лева. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Чрез кризисен ПР ход в национален ефир, директорът на НАП г-н Румен Спецов направи неуспешен опит да убеди обществеността, че затварянето на ресторант 101 Bar and Dinner, след подаден до СРП сигнал срещу действащ министър, не е институционален тормоз и репресия. Във връзка с невярната информация изнесена от господин Спецов относно наемната цена на обекта: 

Запечатването на известен столичен ресторант от НАП не е политическа атака

Реално направените инвестиции в комплекса, надлежно доказани с разходни документи и декларирани пред НАП са за 3 451 005 лева без ДДС. Инвестициите са част от наемната цена. Всички направени подобрения, като и новопостроения ресторант остават собственост на НСБ след изтичане на срока на договора. Цитираните инвестиции правят наемателя най-големия инвеститор в НСБ.

Недопустимо е в държава членка на Европейския съюз заради подаване на сигнал срещу министър да се затваря бизнес. Именно затова ще сезираме всички компетентни органи и заинтересовани институции в България и ЕС.

С удоволствие съобщаваме на клиентите на 101 Bar and Dinner, че могат да заповядат в ресторанта!"

Последвайте канала на

Филип Епитропов
10030 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2022.06.09 | 20:08

7
Този да отиде при Слави и той да му откъсне главата заедно с гола по нея
ЗАВЕДЕТЕ ДЕЛО ДА ВИ ПЛАТИ ЗА ТРИ ДНИ ОБОРОТА

2022.06.09 | 17:49

6
Въпреки заканите и заплахите от министър Радостин Василев, съдът реши - ресторант 101 Bar and Dinner работи отново. ЗНАЕТЕ ОБОРОТА КОЛКО Е ЗА ТРИ ДНИ , заведете дело радостин василев и го осъдете за своеволие, да ви плати оборота! Стига с тези изгъзици на радостин Василев!

2022.06.09 | 16:38

5
Браво!
нещастници с власт

2022.06.09 | 16:27

4
И руди гела, и спецов- продавача на задлъжнялата си с милиони фирма на криминално проявен клошар се осраха!
Браво на съда !

2022.06.09 | 16:02

2
Не спряха да се занимават с ГЕРБ и Борисов. Съсипаха държавата и умориха народа,но за това голямата заслуга е на зеления чорап!
НИКОЙ

2022.06.09 | 16:24

3
Ах колко си прост/а....

2022.06.09 | 15:22

1
егати рекламата му направиха на това заведение!

Добави коментар

Водещи новини