В петък съдът решава за екстрадицията на Елена Удря

  • 08 юни 2022 17:05

  • 712
  • 0
В петък съдът решава за екстрадицията на Елена Удря
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Софийският апелативен съд ще реши в петък дали да екстрадира бившия румънски министър Елена Удря. Заседанието за днес бе по направените допълнителни искания от страна на защитата на Удря.

В залата бе допусната за разпит Ингрид Мокану - бивш директор на дирекция в правосъдното министерство на Румъния и впоследствие обвинена за извършено престъпление. Тя разказа, че е била в една килия с Удря преди време. Мокану допълни, че условията в местата за лишаване от свобода в Румъния са лоши. По думите ѝ впоследствие е осъдила румънската страна заради продължителния престой в затвора, както и условията в него.

Свидетелката обясни още, че докато Удря е била в килията, е получила анонимно писмо, съдържащо заплаха за живота ѝ. Тя се оплакала от това и дори го съобщила на директора на затвора. Не били предприети никакви допълнителни мерки.

Съдът отложи делото за екстрадицията на Елена Удря

Последното заседание по случая ще е в петък. Тогава се очаква и решение на съда.

Елена Удря, 48 г., беше обявена за международно издирване, за да бъде екстрадирана обратно в Румъния за изпълнение на влязла в сила присъда от шест години затвор за получен подкуп. Тя бе задържана на граничния контролно-пропускателен пункт "Кулата" на 7 април при опит да напусне България.

Константин Тодоров
712 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини