Един от задържаните българи от аферата с колумбийския кокаин проговори в съда

  • 08 юни 2022 15:51

  • 12238
  • 2
Един от задържаните българи от аферата с колумбийския кокаин проговори в съда
© МВР архив
Слушай новината Слушай новината

Божидар Божилов от Перник е един от двамата задържани българи по аферата с колумбийския кокаин конфискуван в Италия. Мъжът е издирван от съда в Триест за трафик на 10 килограма кокаин. Ако бъде признат за виновен Божилов може да получи до 20 години затвор и 260 хиляди евро.

Софийският градски съд разгледа мярката на Божилов по европейската заповед за арест. Съдът наложи най-тежката мярка задържане под стража. Причината - има опасност да се укрие и да извърши нови престъпления, предаде БНТ.

Арести в столичния квартал „Младост“ при операция срещу наркоразпространението

В съдебната зала мъжът заяви, че работи на черно в строителството. Божилов поиска превод на български език на заповедта, тъй като не владее английски и италиански. Според източници близки до разследването перничанинът е направил опит да напусне страната през летище София, когато е бил задържан от полицията.
В съдебната зала Божилов заяви, че вчера е трябвало да пътува за Италия заедно с роднини . Целта била да присъства на дипломирането на дъщеря си, която е студентка.

От прокуратурата заявиха, че Божилов е осъден през 2019 година за наркотици и участие в организирана престъпна група. Освен това е известен и на полицията в Италия.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
12238 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
фен

2022.06.08 | 17:42

1
Значи, дават му едни 20 г. присъда, и едни 260 000 хиляди евро за харчлък дет са вика според ваяето заглавие !?!?!??! От късе ва намират ве ????

2022.06.08 | 18:13

2
Тоя хем престъпник, хем му плащат яко! Ще си отживее в затвора!

Добави коментар

Водещи новини