Зам.-правосъден министър за българския вариант на "Магнитски": Все още няма нищо конкретно

  • 30 май 2022 17:46

  • 474
  • 3
Зам.-правосъден министър за българския вариант на "Магнитски": Все още няма нищо конкретно
© БТВ
Слушай новината Слушай новината

От това, което се запознах в публичното пространство, останах с впечатлението, че авторът на законопроекта не е ясен. Това заяви в интервю за "Лице в лице" по bTV заместник-министърът на правосъдието Борислав Ганчев по повод разпространения в публичното пространство български вариант на закона "Магнитски".

,,В Министерството на правосъдието имаме работна група, която работи по закон за мерки за защита на националната сигурност, свързани с икономическата и с финансовата сигурност на държавата. Това не е законопроектът, който беше публикуван в медиите. Ние не можем да застанем зад публикувания законопроект, защото според нас той противоречи на Конституцията, на европейското законодателство, на Европейската конвенция за защита правата на човека'', обясни Ганчев

Зам.-правосъден министър: Българският вариант на "Магнитски" противоречи на Конституцията

По думите му целта на готвения законопроект е да бъде защитена националната сигурност, когато български граждани и дружества биват включвани в списъци като този на "Магнитски".

Продължаваме да работим, все още нямаме такъв законопроект, който да бъде представен на обществото, подчерта зам.-министър Ганчев.

Той бе категоричен, че страната ни има нужда от такова законодателство, защото институциите вече показаха, че не могат да реагират адекватно, когато някой попадне в списък като "Магнитски".

Нов извънреден орган ще брани националната сигурност, начело - Асен Василев

Имаме доста дискусионни въпроси, като например дали да се изготви изцяло нов закон, или да се нанесе промяна в някои от сега действащите закони. Като цяло имаме доста спорове, които са същностни, все още нямаме нищо конкретно, посочи в заключение зам.-министърът на правосъдието.

Последвайте канала на

Владимир Василев
474 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
МУХЪЛ

2022.05.30 | 20:00

3
КАЗАХ ДА ДЕНОНСИРАТЕ СПОГОДБАТА ЗА ДЕПОРТАЦИЯ С УНТЕР С В И Н Я Т А БЕ!

2022.05.30 | 19:57

2
Които неспазва законуте му се прилагат неписаните.

2022.05.30 | 19:06

1
Омитайте се

Добави коментар

Водещи новини