Съдия: Закриването на спецправосъдието цели да се подменят магистратите

  • 28 май 2022 16:59

  • 1355
  • 3
Съдия: Закриването на спецправосъдието цели да се подменят магистратите
© Кадър: Нова телевизия
Слушай новината Слушай новината

"Едно дело в спецсъда се равнява на 20 дела в другите съдилища. Преди да вземат решение, политиците трябваше да дойдат да видят обема. Колегите ще срещнат затруднения с големия мащаб. Само делото за КТБ е 800 тома. Закриването на спецправосъдието е за да се подменят магистратите". Това заяви съдия Галя Георгиева от Апелативния специализиран наказателен съд в предаването "Офанзива" по Нова нюз.  

Тя подкрепя шестмесечната отсрочка за делата на спецправосъдието.

Йорданова подписа Указа на президента за закриване на спецправосъдието

"Има технически неща, които трябва да бъдат обработени. Ние трябва да бъдем преназначени, за да бъдем командировани, за да си довършим делата. Трябва да имаме достъп до електронната деловодна система. Бих поканила министърката да види обема от дела. По преимущество делата ще отидат в Софийски апелативен съд", обясни Георгиева.

Според нея в последните 2 години се е правело внушението, че спецправосъдието не си върши работата и властта е искала да я унищожи.

"Структурата работеше от 2011 година, има правила и традиции, както и подготвени съдии. Безсмислено е да я събарят. Измененията в закона за съдебната власт не е писан в Министерството на правосъдието, трябваше Йорданова да каже от кого е съставена работната група", посочи съдията.

Мая Йорданова
1355 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
PaulaFox

2022.05.28 | 18:57

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ ja.cat/id398062

2022.05.29 | 19:50

3
Галя никой неви вярва нищо.Вие сами трябва да се премахнете.Вие сте навързани като свински черва.Идетеси и никога несе връщайте.

2022.05.28 | 18:16

1
Да подмяна и съкращения,прекалено много са,много хиляди.

Добави коментар

Водещи новини