Съдът във Враца ще обяви решението си по делото за случая с убитото дете в Мездра до два месеца

  • 19 май 2022 17:02

  • 288
  • 1
Съдът във Враца ще обяви решението си по делото за случая с убитото дете в Мездра до два месеца
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

Съдът във Враца ще се произнесе с решение по делото за случая с убитото дете в Мездра в законоустановения срок от два месеца. Това съобщиха от пресцентъра на Окръжния съд във Враца след заседанието днес на съдебния състав.

Въззивно, наказателно, от общ характер дело № 195/22 г. бе образувано след решение на Софийския апелативен съд за възобновяване на наказателното производство по случая. Апелативните съдии отмениха решението по въззивното, наказателно, от общ характер дело № 397/21 г. по описа на Окръжния съд във Враца. Делото бе върнато за ново разглеждане от друг състав на Врачанския съд. 

По случая с убитото осемгодишно момче бе осъден бащата на малолетно дете, което е произвело фаталния изстрел с оръжие, несъхранявано според изискванията и оставено без надзор, като не е съзнавало последствията и без да иска резултата от тях. Делото пред Апелативния съд бе образувано след внесена молба от защитата на осъдения с искане да бъде изменена поставената присъда, като мъжът бъде оправдан за това, че деянието му представлява особено тежък случай, припомнят от съда във Враца. Тогавашният съдебен състав на Окръжния съд потвърди постановената присъда от Районния съд в Мездра, която е „лишаване от свобода“ за шест години.  

Днес троен наказателен състав на Окръжен съд – Враца, даде ход на делото. Изслушани бяха пледоариите на страните. След тях съдът обяви, че ще се произнесе с решение по делото в законоустановения срок.

Възрастна жена загина при пожар в Мездра

 

Константин Тодоров
288 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ДБ

2022.05.19 | 17:41

1
Но сащо не до седмица, защото знаеме че де опичат да ги трупат папките със дела години.

Добави коментар

Водещи новини