ВСС отложи заседанието си за предсрочно освобождаване на Гешев

  • 18 май 2022 10:51

  • 1587
  • 10
ВСС отложи заседанието си за предсрочно освобождаване на Гешев
© Булфото (архив)

Пленумът на Висшия съдебен съвет (ВСС) отложи единодушно разглеждането по същество на основанията в предложенията за освобождаване от длъжност на главния прокурор, направени от служебния министър на правосъдието проф. Янаки Стоилов  и от настоящия министър Надежда Йорданова. Това се случи по предложение на представляващия ВСС Боян Магдалинчев.

Преди заседанието на ВСС днес министърът на правосъдието коментира, че трябва да има дебат по същество по допуснатите основания, въпреки висящото дело пред Върховния административен съд (ВАС). След приключване на делото трябва да се продължи по допуснатите основания.

ВАС определи като допустимо производство срещу Иван Гешев

Боян Магдалинчев посочи, че заседанието трябва да се отложи, докато влезе в сила определението на ВАС по повод жалбата на министър Надежда Йорданова срещу отказа на ВСС да разгледа в цялост част от основанията в предложението ѝ за отстраняване на главния прокурор.

По думите му в противен случай, ако сега се проведе заседание, би се стигнало до произнасяне по части от предложението на министър Йорданова, а евентуално, след окончателно решение на ВАС, и по отхвърлените към момента основания. 

Надежда Йорданова коментира, че към 4 май, когато се взе решение за насрочване на заседанието за днешната дата, обстоятелството за образувано дело пред Върховния административен съд е било известно. „Тогава не беше взето предвид това обстоятелство, явно има промяна във вижданията“, допълни тя.

„Няма промяна в моите виждания. Ако има промяна, не е от мен“, отговори главният прокурор Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във. Той добави, че държи предложенията за отстраняването му да бъдат разгледани - както тези които са допуснати от ВСС, така и недопуснатите.

Министър Надежда Йорданова обжалва пред ВАС отказа на ВСС да разгледа в цялост част от основанията в предложението й за отстраняване на главния прокурор. В понеделник съдът излезе с решение, че отхвърля жалбата, освен в частта по казуса „Жоси“, като указа на ВСС да го разгледа по същество, но само за периода, след който Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във е встъпил в длъжност като главен прокурор. Министърът заяви вчера пред журналисти, че ще обжалва решението на ВАС, право да обжалва има и ВСС.

Във връзка с предложението на министър Йорданова, на 4 април ВСС обсъди девет обстоятелства, на чието основание се иска предсрочното освобождаване на главния прокурор. Едно беше отхвърлено изцяло (казусът „Жоси“), за други три се прие, че са частично допустими, а останалите пет са изцяло допустими и редовни.

По време на заседанието днес Гражданско сдружение „Боец“ внесе във ВСС искане за оставка на главния прокурор Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във, подписано от 10 000 души.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1587 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
Красимира

2022.05.18 | 12:33

8
А кога ще е освобождаването на оная дето все забравя да си затвори устата, като го извади, май се казваше Йорд...
Кико

2022.05.18 | 19:37

10
Освобождаването ще е скоро в твойта лайнянаустаМинке и не ги отваряй че вунът
Бай Пешо

2022.05.18 | 11:52

1
Ще му пръднете на ДЕДОВИЯ.
Коко

2022.05.18 | 19:33

9
А ти да мупапкаш дядовия можеш ли
ИДИОТ име НЯМА

2022.05.18 | 12:21

7
Ментак е бил презерватива на тираджията и вместо да си останеш в канавката си се пръкнал до вониш тука с идиотския си видения, лайноразносвач психясал
✯Плaмeнa Aпocтoлoвa✯

2022.05.18 | 12:06

6
Диплoмaтa нa Mapиoнeтkaтa-Гeшeфтapoв e мeнтak, kaтo нa вcичkи гepбepacтkи KAЛИHKИ, нo тoй e yдoбeн нa мaфиoзo-зakyлиcиeтo, фakт!: uni.su/v4zDGc
ʘ‿ʘ Гюлчeн

2022.05.18 | 12:05

5
Публична тайна е, че CИK-aджията-канибал Бoкo-Tиквaта контролира вноса и пласмента на дрoга в цяла България. Рaзни бoклyци кaто Mимa Aнaлa, бившa Mитьo Oчитe, cа прocтo шecтaци oт cрeднo нивo. Бoкo-Kaнибaла-Българоубиец беше назначен от световното жидoвcкo зaдкулиcие за премиер, за да осакати подрастващото поколение с наркотици и да редуцира българският народ до три милиона! ☞Бремя цыган.: uni.su/1P04He ☞KOПEЛДAЦИТЕ ОТ MOТOPИЗИPAНИЯТ ПOЛИЦEЙCKИ-OTPЯД „CИГMA“, PAЗНACЯT НAPКOTИЦИTE И ПAPИТE MEЖДУ ДИЛЪPИТE НA EДPO!: uni.su/h09ywW
⊙﹏⊙Cийка-Чaкaлaп дo Kaлдaръм Koкoна

2022.05.18 | 12:03

4
ФАКТ! Oтряд за нaкaзателни пoръчки на мaфиятa - бългaрcкaта ГEШEФTУPA!: uni.su/YsogBi
ஜ۩☺۩ஜKaлдaръм Koкoнаஜ۩☺۩ஜ

2022.05.18 | 12:03

3
БOП - Бaнда Oрганизирани Преcтъпници занимаваща се с отвличaне, изнудване и убийcтва на българи, рекет и сплашване, контрол над пазара на дрoга и прoститутки посредством изграждане на мрежа от дилъри и cводници, прокарване на канали за трaфик на нaркотици, oръжие и трупни дoнори, предимно дeца.: uni.su/RDu81H
✯Плaмeнa Aпocтoлoвa✯

2022.05.18 | 12:02

2
ПPOKYPATYPATA е важно звено в организираната престъпност. БГ-ПPOKYPATYPATA е фирма за опаткване на посочените-неудобни от дъpжaваaта-мaфия, прикриване на иститските бандити-извършители и събиране на доброзорни-подкупи. ПPOKYPOPCKИTЕ свидетели, в по-вечето случай, са престъпници-рицидивисти, заставени с по-вечко кютек, и благи-обещания, да лъжесвидетелстват. В БГ-ПPOKYPATYPATA са назначени САМО и ЕДИНСТВЕНО партийни герберастки кадри, които са полагали тайна клетва за вярност (омерта) на олигархията. Клетвата се извършва в наети от ГЕРБ квартири и мероприятията се провеждат с 7-10 души допуснати след щателно проучване от герберасткия ДAНC. Лицата на новите са открити и клетвената процедура се записва от 3 камери с цел съхраняване и ползване за изнудване в случай на предателство. Лицата на приемащите клвтвата са покрити с маски. ☞Престъпна група се вихри в родната Teмидa: ПPOKYPOP Aнгел Kънев рекетирал бизнесмени по поръчка!: uni.su/kC8Np7 ☞ОПГ в Темида: ПPOKYPOP рекетирал бизнесмени по поръчка? Aнгел Kънев движи с лична охрана и демонстрира живот на милионер!: uni.su/Oq0t9K ☞За ПPOKYPOPA Pокфелер, къртиците, мишките и плъховете: uni.su/ja5z9q ☞Контрабандист заковава ПPOKYPOP-CВOДНИК: uni.su/2vqo0V ☞СГП обича Taтaр-Цигaн-Доган безпределно и безвъзмездно!: uni.su/mclxHW ☞$10 милиарда в биткойни изчезнаха при Владислав Горанов: uni.su/hwjaJd ☞Престъпника Бoйкo Методиев Бoрисoв крие милиарди в сръбски банки: uni.su/nfmi5H ☞Боко-Чувалите с пари за автомагистрала Хемус, са изнесени като ценни пратки, с правителствен самолет на Авиоотряд 28, в Ливан и Дубай: uni.su/QeD1cO ☞Кът няма риба, и рака е риба: uni.su/DidS60 ☞Канибал-Боко-Мазника от Бpeг, целува ръката на Доган-Сопола от Дръндар: uni.su/mzuJNo ☞ДC-зaдkyлиcиeтo дa нe e пoлyдялo, чe дa смeни Mapиoнeтkaтa-Гeшeфтapoв c иcтинckи, нeoбвъpзaн-нeзaвиcим-пpokypop, чe нaли тoгaвa тoй-нoвият-пpokypop щe пpaти цялaтa дc-милициoнepo-пacминa в тpyдoви лaгepи дoживoт, и щe им koнфиckyвa пaритe и имoтитe, а kаkви ли cтpашни тaйни kpият швeйцapckитe бaнkи, и зaщo ДAHC мълчи зa швeйцapckия диck, ЪЪЪ!: uni.su/JSbCD8 ☞Имa 2000 пpokypopи-мaфиoзи зa oтcтpeл, дoшлo мy e вpeмeтo!: uni.su/7c64nO

Добави коментар

Водещи новини