Обвиненият за милионите от "Хемус"остава под домашен арест

  • 16 май 2022 11:07

  • 1460
  • 6
Обвиненият за милионите от "Хемус"остава под домашен арест
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Обвиненият за злоупотреби с пари за строежа на магистрала “Хемус” Борислав Колев остава под домашен арест. Той поиска от Софийския градски съд да промени мярката му за неотклонение в по-лека, предаде БТА.

В мотивите си съдът записа, че става дума за обвинение в тежко престъпление и въпреки, че е под домашен арест, Колев може да се грижи за семейството си.

Според защитника на Колев адекватна би била парична гаранция в поносим размер или подписка. Защитата изтъкна още, че Борислав Колев съдейства на разследването, вече са извършени и три очни ставки.

Прокуратурата заяви, че не е съгласна с молбата на Колев с мотива, че са събрани достатъчно доказателства, които подкрепят обвинителната теза. Обществената опасност обаче надделява дори над семейното положение и забраната му да пътува в чужбина, изтъкна обвинението.

Домашен арест за обвиняемия по делото „Хемус”

Пет месеца и половина съм арестуван. Аз съм единственият лично заинтересован разследването да стигне докрай и истината да излезе наяве, каза Колев пред съда. Не разбирам доводите, че ще се укрия или ще извърша престъпление. Други хора в момента вършат престъпления и влияят на разследването. Аз съм единственият потърпевш, каза той.

Софийската градска прокуратура обвини 42-годишния Борислав Колев за пране на пари в началото на декември миналата година. Според обвинението, той е участвал в създаването на мрежа от фирми, като набирал и мотивирал различни лица да им станат фиктивни управители. Именно по сметките на тези юридически лица били преведени част от парите, предназначени за лот 5 от магистрала "Хемус". Впоследствие Колев придружавал фиктивните управители до банков клон, откъдето те теглили парични суми. Така, според прокуратурата, с 52 тегления от юни 2020 до септември миналата година мъжът получил над 53 милиона лева.

Решението на съда не е окончателно.

Константин Тодоров
1460 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
изпратете го

2022.05.16 | 13:50

4
на хотел като украинците!
долния

2022.05.16 | 15:22

6
Какво си се разпенил бе пендел? Всички знаем, че си мишок и ничия мутра няма да разбиеш (не че си способен)
ДБ

2022.05.16 | 14:17

5
Ти да мълчиш грозен руски роб мизерен псевдопатриот селянин. Ще ти разбия мутрата предателска.

2022.05.16 | 12:30

1
Ще хвърлят тоя невинен човек на лъвовете, а истинските виновници ще се измъкнат, то е ясно. Просто му вижте погледа на снимката - уплашен и тъжен. Това не е поглед на безскрупулен човек, който ще вземе 53 МИЛИОНА без да му мигне.

2022.05.16 | 13:14

3
Да бе, невинен. Всички са знаели какво правят.

2022.05.16 | 12:32

2
Надали е невинен, разследващите си знаят работата.

Добави коментар

Водещи новини