Гешев: За 70% от проблемите след закриването на спецправосъдието не виждам решение

  • 12 май 2022 12:31

  • 275
  • 3
Гешев: За 70% от проблемите след закриването на спецправосъдието не виждам решение
© Булфото (архив)

На 70% от проблемите, отнасящи се до организацията на работата след закриването на специализираните структури, не виждам никакво решение, коментира днес главният прокурор Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във по време на заседание на Пленума на Висшия съдебен съвет, на което бяха изслушани ръководителите на Специализирания и Апелативния специализиран съд по темата с действията, които трябва да се предприемат за изпълнението на приетите промени в Закона за съдебната власт по линия на спецправосъдието.

Гешев постави въпроса за това "кой ще изпрати многотомните дела с тонове веществени доказателства и кой ще прецени на коя прокуратура или на кой съд ще бъдат изпратени те". Решаваме проблеми, които някой друг е създал, които не ни е работа да решаваме и ги прехвърлиха към нас, посочи главният прокурор и добави, че това е законодателен проблем, който законодателят не иска да реши, а може. По думите му е възможен „правен хаос и трагедия в наказателното правораздаване“.

Атанаска Дишева от Съдийската колегия на ВСС коментира, че внушението за правен хаос в наказателното правораздаване е твърде опасно. Тя отбеляза, че то се повтаря през последните няколко месеца и добави, че ВСС не е мястото и органът, който трябва да тиражира подобно внушение, защото най-малкото не е вярно.

Иван Гешев в Twitter: Независимостта на магистратите е гаранция за справедлив процес

Радина Лазарова
275 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
ДБ

2022.05.12 | 12:47

1
този престъпник да вижда затвора и то по-бързо.

2022.05.12 | 20:45

3
Не бързай толкова,да не си счупиш краката

2022.05.12 | 20:44

2
Бойкикиев от голям мерак ти ще се окажеш в затвора

Добави коментар

Водещи новини